Μαγική εικόνα από Σαμαρά, ύβρεις και ειρωνείες Reviewed by Momizat on . Επιθετικά ξεκίνησε την ομιλία του ο Α. Σαμαράς λέγοντας προς τον Αλ. Τσίπρα: "Έχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας". Παράλληλα, ειρωνεύτηκε τη Επιθετικά ξεκίνησε την ομιλία του ο Α. Σαμαράς λέγοντας προς τον Αλ. Τσίπρα: "Έχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας". Παράλληλα, ειρωνεύτηκε τη Rating: 0

Μαγική εικόνα από Σαμαρά, ύβρεις και ειρωνείες

Μαγική εικόνα από Σαμαρά, ύβρεις και ειρωνείες

Επιθετικά ξεκίνησε την ομιλία του ο Α. Σαμαράς λέγοντας προς τον Αλ. Τσίπρα: “Έχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας”. Παράλληλα, ειρωνεύτηκε τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, χαρακτηρίζοντας την μεγαλειώδη.
“Κάνατε την πρόταση μομφής για να μας ρίξετε, τώρα μας λέτε να φύγουμε μόνοι μας. Εκλογές θα γίνουν το 2016”, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.
“Ο κ. Τσίπρας παίζει θέατρο γιατί του τελείωσε η πολιτική και η επανάσταση, δεν βρίσκει ανταπόκριση από τον κόσμο”, είπε και χαρακτήρισε “αστεία επεισόδια, ως θεατρική παράσταση, καραγκιόζ μπερντέ που δεν πέτυχε” την ένταση στο Ραδιομέγαρο το απόγευμα του Σαββάτου.
“Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί αλλά οι παλιές στεναχώριες δεν τον αφήνουν”
, πρόσθεσε και αναφέρθηκε στην ομιλία του κ. Τσίπρα στο Τέξας, όπου μίλησε για τις καταστροφικές συνέπειες του Grexit.
“Αυτά που είπατε από το Τέξας, εμείς πολεμήσαμε για να αποφευχθούν στην Ελλάδα”, είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι προχώρησε στην κατάθεση της πρότασης μομφής για εσωτερικούς λόγους στο κόμμα του.
“Από το σοβαρό στο γελοίο η απόσταση είναι μικρή, από το γελοίο στο σοβαρό η απόσταση είναι τεράστιο. Αυτή τη διαδρομή πρέπει να διανύσετε”, πρόσθεσε.
“Μας θυμίζετε ότι στη ΝΔ ήμασταν εναντίον του Μνημονίου. Ναι, αλλά ψηφίζαμε ό,τι ήταν σωστό, εσείς δεν ψηφίζετε τίποτα, ούτε μία περικοπή σπατάλης”, τόνισε.
“Ειρωνευτήκατε την πρόταση για δωρεάν wifi, το wifi σας μάρανε; Λέτε ότι το το wifi δεν τρώγεται, ούτε οι καταλήψεις στο Ραδιομέγαρο τρώγονται”, είπε και συμπλήρωσε: “Είστε πιο παλιοί και από τους δεινόσαυρους, Jurassic Park”.
Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να μάθει να σέβεται τους αντιπάλους του εάν θέλει να συζητάνε πιο τακτικά:
Το βήμα της Βουλής δεν είναι ντουντούκα, να προσέχετε τις εκφράσεις σας, το μερκελιστές, υπάλληλοι των τοκογλύφων να τα κόψετε. δεν μπορώ να κάθομαι να ακούω τις ύβρεις σας”, είπε και -αφού μνημόνευσε τη φράση του Στάθη Παναγούλη περί φυλακών- είπε ότι “αυτές τις απόψεις τις εκφράζετε εσείς, η Χρυσή Αυγή και κάποιοι άλλοι που βρίσκονται διαρκώς σε παραλήρημα”.
Ανέφερε επίσης προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: “Εάν θέλετε να συζητάμε τακτικότερα θέλω να έχετε μία άποψη, όχι δέκα”.
“Στο τέλος του 2014 θα βγούμε στις αγορές και εκλογές θα γίνουν το 2016“, είπε ο κ. Σαμαράς.
“Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, πιάνουμε τους στόχους μας, ό,τι συμφωνήσαμε θα γίνει, τηρούμε τις δεσμεύσεις μας στο ακέραιο, ζητούμε από τους εταίρους μας να τηρήσουν τις δικές τους”, υπογράμμισε.

“Θέλετε να μας ρίξετε ψηφίζοντας μαζί με την Χρυσή Αυγή και αυτό θα αποδειχθεί το μεγαλύτερο σας λάθος”, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Όταν τελείωσε την ομιλία του ο κ. Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να πάρει το λόγο, κάτι που απέτρεψε ο Ευ. Μεϊμαράκης, λέγοντας ότι αυτό προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής και πως αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στα χρονικά της Βουλής από το 1974 και μετά.
“Κατά τον κανονισμό τελευταίος ομιλητής είναι πάντα ο πρωθυπουργός”, είπε ο πρόεδρος της Βουλής, εν μέσω ιαχών από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις παρατηρήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ακούστηκαν βουλευτές της ΝΔ να φωνάζουν ειρωνικά “βοήθεια- βοήθεια”.

Αφήστε το σχόλιο σας