"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πλημμυροπαθών στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Τρίκαλα με πρωτοβουλία της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων προκειμένου να κοινοποιήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να πιέσουν  τους αρμόδιους να δώσουν λύσεις.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη  οι πλημμυροπαθείς έθεσαν υπόψη των παρευρισκομένων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με Χρήστο Μιχαλάκη να λέει πως “ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό έγινε και θα συνεχίζει να γίνεται”. Παρέστησαν ο υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου o οποίος μετέφερε τις προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση ,το ίδιο και ο βουλευτής Θανάσης Λιούτας ενώ ο  δήμαρχος Νίκος Σακκάς αναφέρθηκε στις προσπάθειες  μετεγκατάστασηε  των πλημμυροπαθών. Εκεί ήταν  ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ντινος Μπάρδας και  εκπρόσωποι φορέων και  συλλόγων. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων απαιτoύν να καλυφθούν οι ανάγκες τους: 

1. Η κάθετη ενίσχυση των 6.600 ευρώ, τα οποία η μεγάλη πλειοψηφία των πλημμυροπαθών δεν τα έχει πάρει ακόμα, είναι ανεπαρκής για να καλύψει τις ανάγκες των νοικοκυριών. Η μεγάλη πλειοψηφία έχει πετάξει στο δρόμο όλα τα υπάρχοντα (ρούχα, κλινοσκεπάσματα, κρεβάτια, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές) μιας και τα σπίτια πλημύρισαν. Αυτοκίνητα, μηχανήματα, εργαλεία καταστράφηκαν. Όλα αυτά δεν αντικαθίστανται με την ενίσχυση που προβλέπεται.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
2. Το τοπίο σχετικά με τις αποζημιώσεις των σπιτιών που κατέρρευσαν, που υπέστησαν ανεπανόρθωτη ζημιά ή μικρότερες ζημιές παραμένει θολό.
3. Το ύψος των αποζημιώσεων που προβλέπει ο ΕΛΓΑ είναι ανεπαρκές για να καλύψει τις ζημιές που έγιναν σε φυτικό, ζωικό κεφάλαιο και σε μηχανήματα.
4. Τα αναχώματα στα περιμετρικά ποτάμια (π.χ Πάμισος) έχουμε ενημερωθεί ότι βρίσκονται σε διαδικασία προσέγγισης για επιδιόρθωση.
5. Να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου για να μπουν οι άνθρωποι σε σειρά. Φιλοξενία σε ξενοδοχεία η δομές των δήμων για όσους έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους.
6. Αρκετοί πλημμυροπαθείς δεν πρόλαβαν να ταχτοποιήσουν τα χαρτιά τους σχετικά με κληρονομιές, παραχωρήσεις κλπ, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται στο Ε9 η κατοικία τους και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Πρέπει να ανοίξει ξανά η ηλεκτρονική πλατφόρμα και να δοθεί χρόνος για τα Ε9 που κατατέθηκαν μετά την 8η Σεπτέμβρη που προβλέπει η πλατφόρμα.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης