Μαζική στήριξη στη “Φυσάει Κόντρα”, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημ. Παπαθανασίου Reviewed by Momizat on . Ηταν όλοι εκεί και, πλέον, σηματοδοτήθηκε η επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τη «Φυσάει Κόντρα». Η παράταξη σήμερα το πρωί είχε προγραμματίσει τη Ηταν όλοι εκεί και, πλέον, σηματοδοτήθηκε η επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τη «Φυσάει Κόντρα». Η παράταξη σήμερα το πρωί είχε προγραμματίσει τη Rating: 0

Μαζική στήριξη στη “Φυσάει Κόντρα”, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημ. Παπαθανασίου

Μαζική στήριξη στη “Φυσάει Κόντρα”, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημ. Παπαθανασίου

Ηταν όλοι εκεί και, πλέον, σηματοδοτήθηκε η επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τη «Φυσάει Κόντρα». Η παράταξη σήμερα το πρωί είχε προγραμματίσει τη συνέλευση των μελών της. Αλλά φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για απλή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή. Πρόκειται για βασική επιλογή. Διότι δεν απουσίασε κανείς, από κανένα από τα «στρατόπεδα» που διαφώνησαν σε ζητήματα πριν την ψηφοφορία για τη Νομαρχιακή Επιτροπή. Η μαζικότητα και η συμμετοχή στις διαδικασίες, σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις παλαιότερων μελών, έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως πρώτο στόχο το πολύ καλό αποτέλεσμα για τον Δήμο Τρικκαίων. Το αν η παράταξη κόψει πρώτη το νήμα, είναι ένα επόμενο στοίχημα. Αλλά, κυρίως, φάνηκε ότι θα δουλέψουν άπαντες για αυτήν την υπόθεση. Κάτι που δείχνει ότι, μετά την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, τα άμεσα καθήκοντα που «επιβάλλει» η πραγματικότητα, δεν αφήνουν καιρό για διαφωνίες ως προς τα εσωκομματικά.
Ειδικά από τη στιγμή που ήδη έχει τεθεί ως πρωτεύον καθήκον, και έχει αναλυθεί η σημασία της μάχης των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ετσι, η χθεσινή συσπείρωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και φίλων και ανθρώπων εκτός ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε ότι υπάρχει ένα ρεύμα που είναι έτοιμο να παλέψει για αλλαγή στα δημοτικά πράγματα των Τρικάλων. Κάιτ που επισήμαναν όλοι οι ομιλητές (Σ. Παπαδόπουλος, Κ. Φώλιας, Γ. Σίμος, Κ. Παγδάτογλου για παράδειγμα), ενώ καθείς εξ αυτών έθεσε και ειδικότερα ζητήματα.
* οι φωτοί ανοίγουν καλύτερα σε νέα καρτέλα

Η συνέλευση, επίσης, επικύρωσε την πορεία προ τις εκλογές, με την ομόφωνη ανακήρυξη του Δημήτρη Παπαθανασίου ως υποψηφίου Δημάρχου. Αυτό σημαίνει ότι η παράταξη προχωρά μπροστά, ανοίγει το προεκλογικό παιχνίδι και από και στο εξής, αναμένονται νέες παρεμβάσεις και δράσεις, για ζητήματα της πόλης και των χωριών του Δήμου.

Στο τέλος της διαδικασίας, εξελέγησαν, νέα συντονιστική επιτροπή και επιτροπή προγράμματος. Η πρώτη θα έχει την ευθύνη του προεκλογικού αγώνα και η δεύτερη θα συνολικοποιήσει όσα μέχρι τώρα έχουν προετοιμαστεί από τις ομάδες εργασίας.

 

Η εισήγηση Παπαθανασίου

papathanasiouΟ υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων στην εισήγησή του για το τι θα κάνει η «Φυσάει Κόντρα» στις εκλογές, έθεσε ουσιαστικά ένα δίλημμα: αυτοδιοίκηση ως μηχανισμός διαχείρισης – εξωραϊσμού της κατάστασης ή ως δύναμη ανατροπής; Υπερασπίστηκε το δεύτερο, με την εξής συλλογιστική: μέχρι τώρα, η αυτοδιοίκηση λειτούργησε ως γραφειοκρατικός θεσμός, στηριζόμενος σε αντιμνημονιακές πολιτικές. Αντιθέτως, η αυτοδιοίκηση (πρέπει να) είναι «πυλώνας λαϊκής εξουσίας ανατροπής και αγωνιστικής συμμετοχής των πολιτών». Περιέγραψε τα όσα συνέβησαν μέχρι τώρα, με απολύσεις και άλλες εφαρμοζόμενες πολιτικές ελέω μνημονίων και κατηγόρησε τη νυν δημαρχιακή αρχή του Χρ. Λάππα για το ότι «εναρμονίσθηκε πλήρως με την  εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών, ως γνήσιος θαυμαστής της πολιτικής ατζέντας της τρόικας και των δανειστών της χώρας». Για την υποψηφιότητα Πααστεργίου, έκανε λόγο για πρωσοποκεντρική υποψηφιότητα, «που προσπαθεί να αποκρύψει από το φως των επικοινωνιακών προβολέων που τον περιβάλλουν, την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα που τον συνοδεύουν στις επιλογές του».

Ετσι, έθεσε τους στόχους της παράταξης:

«θα βρεθούμε δίπλα

– σε αυτούς που έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους,

– σε αυτούς που είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού,

– δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες,

– σε αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους  στους πλειστηριασμούς,

– σε αυτούς που η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι πλέον καθημερινή απειλή ,

– θα σταθούμε δίπλα όχι για να τους «χτυπήσουμε την πλάτη», αλλά για να  συμβάλλουμε διαρκώς με μέτρα οικονομικής και  κοινωνικής ανακούφισης τους».
Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της «μαχητικής και διεκδικητικής αυτοοργάνωσης των πολιτών, της κινηματικής και συλλογικής τους δράσης, της ανάπτυξης κινημάτων». Δηλαδή, όχι ένας Δήμος μακριά από τους πολίτες, αλλά ένας Δήμος που να ανήκει στους πολίτες.
Θανάσης Μιχαλάκης
* Ολόκληρη η εισήγηση Παπαθανασίου εδώ

Αφήστε το σχόλιο σας