Μαζικό “όχι” στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Με συγκέντρωση τρικαλινών από οργανώσεις και κόμματα, επιχειρήθηκε το πρωί το μη κλείσιμο των ιατρείων και διοικητικων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και στα Τρίκαλα. Τα κ Με συγκέντρωση τρικαλινών από οργανώσεις και κόμματα, επιχειρήθηκε το πρωί το μη κλείσιμο των ιατρείων και διοικητικων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και στα Τρίκαλα. Τα κ Rating: 0

Μαζικό “όχι” στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ Τρικάλων

Μαζικό “όχι” στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ Τρικάλων

Με συγκέντρωση τρικαλινών από οργανώσεις και κόμματα, επιχειρήθηκε το πρωί το μη κλείσιμο των ιατρείων και διοικητικων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και στα Τρίκαλα.
Τα καλέσματα από ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Λαϊκή Αντίσταση είχαν ως στόχο τη συγκέντρωση πολλών τρικαλινών, κάτι που σε έναν μικρό βαθμό επετεύχθη.
Οι συγκεντρωθέντες απέκλεισαν τον χώρο και επί δίωρο επιχειρούσαν να μην πραγματοποιηθεί το κλείσιμο μιας  μονάδας υγείας στον νομό μας.
Μετά από ώρα, αποχώρησαν και η παράδοση στην αρμόδια επιτροπή της ΥΠΕ πραγματοποιήθηκε. Φυσικά, όπως είναι γνωστό εδώ και ημέρες, η όλη διαδικασία ελέγχεται για τη νομιμότητά της, αφού,  ναι μεν έχει ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, αλλά δεν έχει ακόμη -μέχρι σήεμρα το πρωί δηλαδή – δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.
ΣΗΜ. Οι φωτό ανοίγουν σε νέα καρτέλα με δεξί κλικ

Οργή Ν. Σακκά

Ο πρόεδρος των γιατρών ΕΟΠΥΥ Τρικάλων Νίκος Σακκάς δεν έκρυψε τον θυμό του με όσα γίνονται στο επίπεδο της Υγείας με το λουκέτο σε ΕΟΠΥΥ.
Μιλώντας στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» έκανε επίθεση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ τόνισε ότι όλα αυτά δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στον κόσμο. Αναλυτικά:
«Θέλω να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με την παρατήρηση που έκανε ο ακροατής ,ότι τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Σαφώς και τα πράγματα έγιναν χειρότερα, διότι να σας θυμίσω ότι εμείς οι γιατροί του ΙΚΑ εξετάζαμε 5,5 εκ. κόσμο και όταν μπήκε ο ΕΟΠΥΥ έγιναν 11,5 εκ. Άρα καταβαίνετε ότι το ανθρώπινο δυναμικό έμεινε να εξετάζει όλο τον πληθυσμό, άρα το σύστημα που έστησε ο κ. Λοβέρδος ήταν λάθος. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι ανταποκριθήκαμε πέραν των δυνατοτήτων μας και στηρίξαμε το σύστημα δύο χρόνια εξαιρετικά καλά. Τώρα για το εάν θα διορθωθεί, μάλλον πρόκειται περί του ανεκδότου της εβδομάδας. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε και σήμερα πέφτει η αυλαία στον ΕΟΠΠΥ και στα πολυϊτρεία του πρώην ΙΚΑ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλος αυτός ο κόσμος που πλήρωνε αγόγγυστα εισφορές, αυτή τη στιγμή βρίσκονται ξεκρέμαστοι. Και δεν βρίσκονται ξεκρέμαστοι μόνο από την παροχή υπηρεσιών υγείας, δηλαδή από το εξετάζονται δωρεάν, βρίσκονται ξεκρέμαστε και από όλες τις άλλες παροχές.
Στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ δεν υπήρχε πλαφόν σε καμία εξέταση. Ερχόταν όλος ο κόσμος από όλα τα ταμεία και εξεταζόταν δωρεάν. Αυτό το κολπάκι που είπε ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ και ο λαλίστατος υπουργός ότι θα εξετάζονται στα νοσοκομεία, ξέχασε να πει μια βασική λεπτομέρεια ότι στα νοσοκομεία πληρώνεις 5 ευρώ. Άρα να μην κοροϊδεύεις τον κόσμο. Άρα όταν κλείσουν τα πολυϊατρεία, ο κόσμος θα αρχίσει να βάζει το χέρι στην τσέπη.
Δεν είναι μόνο οι εξετάσεις. Εγώ θα σας θέσω κάποια προβλήματα που πρέπει να λυθούν άμεσα. Αυτή τη στιγμή κλείνουν τα πολυϊατρεία που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να πάρει αναρρωτική άδεια. Διότι για να πάρει κανείς αναρρωτική άδεια πρέπει να υπογραφεί από ελεγκτή, που οι τρεις ελεγκτές του ΙΚΑ αύριο τίθενται σε διαθεσιμότητα και δεύτερον να περάσει από επιτροπή υγείας, που οι επιτροπές περνούσαν μόνο στο ΙΚΑ από τους γιατρούς του ΙΚΑ. Πείτε μου, λοιπόν, θα πάρει κανείς άδεια; Υπάρχει απάντηση σ’ αυτό; Άρα δεν είναι μόνο η εξέταση.
Και θεωρώ ότι άμεσα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας. Πρώτον, δεν είναι δυνατόν ένας διοικητής οργανισμού να λέει ότι κλείνει τα πολυϊατρεία χωρίς να έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Με ποια απόφαση, χούντα είναι; Δεύτερον, εάν υπάρχει ένας εισαγγελέας, πρέπει να παρέμβει, διότι οι τηλεφωνικές εταιρείες που έχουν συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, συνεχίζουν να κλείνουν ραντεβού, ενώ ο ΕΟΠΥΥ κλείνει σήμερα. Και να πω ότι κανένας συμβαλλόμενος δεν έχει μπει στις τηλεφωνικές εταιρείες. Οι γιατροί οι συμβεβλημένοι, πλην των πολυϊατρείων, μπορούν να δέχονται τον κόσμο, αλλά δεν έχουν μπει στο σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού. Οι μόνοι που είχαν μπει στο σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού ήμασταν οι γιατροί των πολυϊατρείων. Πώς λοιπόν εξακολουθούν και κλείνουν ραντεβού για μένα στα πολυϊατρεία, όταν εγώ θα μπω σε διαθεσιμότητα; Αυτό λέγεται απάτη. Και ξαναλέω, ότι δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι είναι κατώτεροι των περιστάσεων».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή