"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Μαθήματα ΚΑΡΠΑ στο Σχολείο των Φυλακών Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έχει γίνει πλέον παράδοση για το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων η υλοποίηση δράσης που αφορά την ενημέρωση σχετικά με τις βασικές τεχνικές παροχής πρώτων βοηθειών και άλλα πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν την διάσωση της ζωής.

Έτσι και φέτος, για 9η συνεχόμενη χρονιά , η παραπάνω δράση από την κ Ελένη Πολύζου, Αναισθησιολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και συντονίστρια των θεμάτων υγείας της ομάδας Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, και την κ Λαμπρινή Οικονόμου, εκπαιδευτικό και μέλος της ομάδας Εθελοντών .

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Οι δύο εθελόντριες μέσα από την πολυετή πείρα της κ. Πολύζου και την μεταδοτικότητα της κ. Οικονόμου, παρουσίασαν στους κρατούμενους – μαθητές του ΣΔΕ τεχνικές για τα εξής: καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, πλάγια θέση ανάνηψης και αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.

Μεγάλη η προσοχή όλων, εκπαιδευτικών και εκπαιδευόμενων, τεράστιο το ενδιαφέρον, πολλές οι ερωτήσεις και απορίες , όπως και η συμμετοχή στην πρακτική εξάσκηση.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "2Σ.Δ.Ε ΤΡΙΚΑΛΩΝ MKINLEY 1"

Ευχαριστούμε θερμά την κ Πολύζου και την κ. Οικονόμου για την προθυμία και αμεσότητα με την οποία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας, πράγμα καθόλου αυτονόητο στις μέρες μας, αλλά ενδεικτικό του τόσο σημαντικού έργου της ομάδας εθελοντών του Δήμου μας.

Κοινή πεποίθηση όλων μας αποτελεί ότι η δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση οφείλει να περιλαμβάνει πέρα από τις θεωρητικές γνώσεις, και ποικίλες πρακτικές που αφορούν την απόκτηση πολύτιμων δεξιοτήτων, απαραίτητα εφόδια για τη ζωή. Ελπίζουμε ότι τέτοιες δράσεις θα καθιερωθούν σε όλο το φάσμα της θεσμοθετημένης Εκπαίδευσης. Δεν χρειάζεται εξάλλου να αποδείξει κανένας το πόσο πολύτιμες είναι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης