"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

«Μαθαίνω να μην καπνίζω»-σημαντική ημερίδα στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το  5ο Γυμνάσιο Τρικάλων σας προσκαλεί στην ημερίδα «Μαθαίνω να μην καπνίζω», που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία  με το Ερευνητικό Εργαστήριο «George D. Behrakis», τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   Τρικάλων και το Δήμο Τρικκαίων,

την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10:00 π. μ.

στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Kαθηγητής Παναγιώτης  Μπεχράκης.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

Με  εκτίμηση

Η Διευθύντρια του  5ου Γυμνασίου

Φανή Σμιξιώτη

……………………………………………………………………………………………………..

9:30 – 10:00:      Προσέλευση

10:00 – 10:10:  Καλωσόρισμα – Εισαγωγή  από την Δ/ντρια Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων  κ. Βασιλική Κάκλα

10:10 – 10:20:  5ο  Γυμνάσιο Τρικάλων και Ερευνητικό Εργαστήριο «George D. Behrakis»: Φανή Σμιξιώτη: Δ/ντρια 5ου Γυμνασίου

10:20 – 11:30: Κεντρική Ομιλία από τον Καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη

11:30 – 11:40: Παρουσίαση Αντικαπνιστικής Εκστρατείας Δήμου                        Τρικκαίων: Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων- Μιχάλης  Λάππας, πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου – Σοφία Γιδά, πνευμονολόγος               

11:40 – 11:50: Θεατρικό Δρώμενο*  Επιμέλεια Βίκυ Ιακωβάκη, θεατρολόγος – ηθοποιός

11:50 – 12:00: Διαδραστικό παιχνίδι*

12:00 -12:30: Ερωτήσεις – Συμπεράσματα

* Οι ιδέες του Θεατρικού Δρώμενου και του  Διαδραστικού παιχνιδιού αντλήθηκαν από: «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα» του

……………………………………………………………….

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗ

Το πρόγραμμα HEARTII συνεργάζεται με το Κέντρο Έρευνας Καπνίσματος και Καρκίνου του Πνεύμονα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Το κέντρο αυτό αποτελεί το κύριο ερευνητικό όργανο του προγράμματος HEART II στην Ελλάδα, που με τη δραστηριότητα του συνέδεσε το Πανεπιστήμιο Harvard με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Υγείας, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου είναι η μελέτη της επίδρασης του ενεργητικού και του παθητικού καπνίσματος στο αναπνευστικό σύστημα. Διερευνώνται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς και η επίδραση του καπνίσματος στην παθοφυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού. Επίσης, μελετάται ο καρκίνος του πνεύμονος, κυρίως από παθοφυσιολογικής πλευράς και δίνεται ιδιαίτερη  έμφαση στη διερεύνηση της σχέσης μεταξύ καπνίσματος και εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονος. Τέλος, το Κέντρο Έρευνας Καπνίσματος και Καρκίνου του Πνεύμονα προσφέρει δωρεάν τον λειτουργικό έλεγχο της αναπνοής, σε όποιον ενδιαφέρεται για αυτό.

Το πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος στην μαθητική κοινότητα HEART II χρηματοδοτείται από τον κ. Γιώργο Μπεχράκη επιφανή  Έλληνα της Αμερικής και συγκεκριμένα από το Behrakis Foundation της Βοστώνης. Μέσω του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) διεξάγει τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την μείωση του καπνίσματος  στη χώρα μας με ιδιαίτερη έμφαση στη σχολική ηλικία.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο κ. Παναγιώτης Κ. Μπεχράκης, MD, PhD (McGill), FCCP, Ερευνητής ΙΙΒΕΑΑ, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Harvard University και Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος του Υπουργείου Υγείας.

Οι κύριες δραστηριότητες του προγράμματος HEART II σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και το Κέντρο Έρευνας Καπνίσματος και Καρκίνου του Πνεύμονα είναι:

Α. Συνέδρια

Έχουν γίνει πέντε ετήσια συνέδρια με τίτλο «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ», όπου παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες πρόληψης του καπνίσματος

Β. Σεμινάρια

Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς

Γ. Προληπτικές παρεμβάσεις για το κάπνισμα σε σχολεία

Οι μαθητές των  Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για την πρόληψη του καπνίσματος.

Το Smoke Free Greece είναι μία σειρά συντονισμένων δράσεων που διοργανώνονται από το Ερευνητικό Εργαστήριο George DBehrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το “Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας” του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με στόχο τη μείωση του καπνίσματος στη χώρα μας.

Κύριος συντονιστής του Smoke Free Greece είναι ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, επίσημος εκπρόσωπος (focal point) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το κάπνισμα στην Ελλάδα και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του European Network for Smoking and Tobacco Prevention (ENSP).

 

Παναγιώτης Μπεχράκης

 

Ο κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, PhD, FCCP είναι πνευμονολόγος-εντασιολόγος.

ο Δρ. Μπεχράκης απέκτησε MD από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και δύο διδακτορικές διατριβές, το πρώτο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το δεύτερο από Πανεπιστήμιο Mc Gill-Τμήμα Πειραματικής Ιατρικής. Πιστοποιήθηκε διδάκτωρ σε τρεις ειδικότητες, την Πνευμονολογική Ιατρική, την Εσωτερική Ιατρική και την Ιατρική Κρίσιμης Φροντίδας.

Ο Δρ. Μπεχράκης είναι ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου για το κάπνισμα και την Πρόληψη του Καπνίσματος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ιατρών του Θώρακα (ACCP) Ιδρυτής του Ερευνητικού Εργαστηρίου «Γιώργος Δ. Μπεχράκης» της Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου, ερευνητής του Ιδρύματος Βιοϊατρικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και κομβικό σημείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Καπνού για τον Καπνό στην Ελλάδα.

Πρώην Αναπληρωτής Καθηγητής Αναπνευστικής Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Καπνίσματος και Πρόληψης Καπνίσματος, ο καθηγητής Μπεχράκης θεωρείται ειδικός στον έλεγχο και την πρόληψη του καπνίσματος παγκοσμίως.

Τα τελευταία χρόνια ο Καθηγητής κ. Μπεχράκης εργάστηκε για την καταπολέμηση του καπνίσματος στην Ελλάδα (Σχέδια HEART I-HEART II και δύο επιχορηγήσεις του ΕΣΠΑ) σε εθνικές εκστρατείες ενημέρωσης και προώθησης της υγείας, καθώς και κύριος ερευνητής 4 ευρωπαϊκών έργων: EUREST, DIRECT, PRESICE και TOB-G. Διετέλεσε επίσης ερευνητής της αρχής σε πολλά άλλα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Σήμερα ο Δρ. Μπεχράκης είναι ο συντονιστής της «Κοινής Δράσης για τον Έλεγχο του Καπνού», ενός σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της Οδηγίας για τα Προϊόντα Καπνού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Δρ. Μπεχράκης είναι συγγραφέας περισσότερων από 150 επιστημονικών άρθρων που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή περιοδικά με 2500 αναφορές.

 

Panagiotis Behrakis

 

Panagiotis Behrakis MD, PhD, FCCP is a Pulmonologist-Intensivist.

Board certified in three specialties, Pulmonary Medicine, Internal Medicine, and Critical Care Medicine, Dr. Behrakis earned an MD from the School of Medicine of Athens University, and two PHDs, the first from the School of Medicine of Athens University and the second from Mc Gill University-Department of Experimental Medicine.

Dr. Behrakis is the Director of the Institute of Public Health of the American College of Greece, President of the Scientific Committee of European Network for Smoking and Tobacco Prevention, member of the Board of Regents of the American College of Chest Physicians (ACCP), founder of “George D. Behrakis RESEARCH LAB” of the Hellenic Cancer Society, investigator at the Biomedical Research Foundation of Athens Academy and focal point of WHO (World Tobacco Organization) for Tobacco Control in Greece.

Former Associate Professor of respiratory physiology at the University of Athens, former Adjunct Professor at Harvard University and former President of European Network for Smoking and Tobacco Prevention, Prof. Behrakis is considered an expert in tobacco control and prevention worldwide.

During the past years, Prof. Behrakis has worked on National health communication and health promotion campaigns to curb smoking in Greece (Projects HEART I- HEART II and two ESPA grants) as well as Principal Investigator of 4 European Projects: EUREST, DIRECT, PRESICE and TOB-G. He has also been principle investigator in a number of other European research projects.

Currently Dr. Behrakis is the coordinator of the “Joint Action on Tobacco Control”, a European Commission project for the implementation of the Tobacco Products Directive in the European Union.

Dr. Behrakis is author of more than 150 full scientific papers published in international journals, with 2500 citations.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης