Μαθηματικές δράσεις στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Κοπή πίτας, αλλά και ημερίδα για θέματα των μαθηματικών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής από το παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας,  στ Κοπή πίτας, αλλά και ημερίδα για θέματα των μαθηματικών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής από το παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας,  στ Rating: 0

Μαθηματικές δράσεις στα Τρίκαλα

Μαθηματικές δράσεις στα Τρίκαλα

Κοπή πίτας, αλλά και ημερίδα για θέματα των μαθηματικών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής από το παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας,  στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού «Κλιάφα». Ο πρόεδρος κ. Αμπράζης αναφέρθηκε στις δράσεις της προηγούμενης χρονιάς και στα σχέδια για τη φετινή, αλλά και στην εικοσάχρονη πορεία του παραρτήματος. Η συμμετοχή των τρικαλινών μαθηματικών ήταν αυξημένη, κάτι που αποδεικνύει ότι η διάθεση για επιμόρφωση, υπάρχει. Στην ημερίδα με θέμα «Τα Μαθηματικά στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση». αναπτύχθηκαν τα εξής θέματα:

Παπασταυρίδης Σταύρος, Καθηγητής Μαθηματικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών: «Ευκλείδης: Κεντρική επιρροή στο δυτικό πολιτισμό».

Ζαχαριάδης Θεοδόσιος, Καθηγητής Μαθηματικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών: «Η σημασία των παραδειγμάτων και των αντιπαραδειγμάτων στη διδασκαλία των Μαθηματικών».

Αθανασιάδης Χριστόδουλος, Καθηγητής Μαθηματικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών: «Μαθηματικά μοντέλα στη κυματική διάδοση και σκέδαση».

Χορηγός της ημερίδας ήταν η εταιρεία Β. Βαρδούλης Α.Ε.

DSC09062 DSC09059 DSC09061

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή