Μαθηματική ημερίδα και κοπή βασιλόπιτας Reviewed by Momizat on . Την ερχόμενη Κυριακή, με ώρα έναρξης 11:00 πμ, το Παράρτημα Ν Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει μαθηματική ημερίδα με θέμα «Τα Μαθηματικά Την ερχόμενη Κυριακή, με ώρα έναρξης 11:00 πμ, το Παράρτημα Ν Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει μαθηματική ημερίδα με θέμα «Τα Μαθηματικά Rating: 0

Μαθηματική ημερίδα και κοπή βασιλόπιτας

Μαθηματική ημερίδα και κοπή βασιλόπιτας

mΤην ερχόμενη Κυριακή, με ώρα έναρξης 11:00 πμ, το Παράρτημα Ν Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει μαθηματική ημερίδα με θέμα «Τα Μαθηματικά στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση» στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού ‘Κλιάφα’. Παράλληλα, θα γίνει και η κοπή της ετήσιας βασιλόπιτας. Το επιστημονικό σωματείο των τρικαλινών μαθηματικών συμπληρώνει φέτος είκοσι χρόνια δράσεων και προσφοράς προς τους Μαθηματικούς, τους μαθητές και την τοπική κοινωνά. Εισηγητές των τριών ομιλιών θα είναι οι:

  • Παπασταυρίδης Σταύρος, Καθηγητής Μαθηματικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών:

«Ευκλείδης: Κεντρική επιρροή στο δυτικό πολιτισμό»

  • Ζαχαριάδης Θεοδόσιος, Καθηγητής Μαθηματικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών:

«Η σημασία των παραδειγμάτων και των αντιπαραδειγμάτων στη διδασκαλία των Μαθηματικών»

  • Αθανασιάδης Χριστόδουλος, Καθηγητής Μαθηματικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών:

«Μαθηματικά μοντέλα στη κυματική διάδοση και σκέδαση»

Την ημερίδα μπορούν να την παρακολουθήσουν οι μαθηματικοί, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και όσοι βρίσκουν ενδιαφέρουσες τις ομιλίες των πανεπιστημιακών προσκεκλημένων.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ανάλογη βεβαίωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Χορηγός της ημερίδας είναι η εταιρεία Β. Βαρδούλης Α.Ε.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή