Μαθηματικός διαγωνισμός για μαθητές δημοτικού στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Αύριο, Παρασκευή, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργανώνει τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές Δημοτικών σχολείων της Αύριο, Παρασκευή, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργανώνει τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές Δημοτικών σχολείων της Rating: 0

Μαθηματικός διαγωνισμός για μαθητές δημοτικού στα Τρίκαλα

Μαθηματικός διαγωνισμός για μαθητές δημοτικού στα Τρίκαλα

Αύριο, Παρασκευή, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργανώνει τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές Δημοτικών σχολείων της χώρας. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες, δηλαδή από τις 8:15 πμ έως τις 10:15 πμ. Η συμμετοχή είναι προαιρετική και μπορούν να λάβουν μέρος οι μαθητές των προαναφερόμενων τάξεων όλων των δημοτικών σχολείων.

Σκοποί του διαγωνισμού είναι οι μαθητές:

α) να αντιληφθούν ότι τα Μαθηματικά προσφέρουν αρκετές δυνατότητες στη ζωή μας,

β) να εκτιμήσουν τη χρήση των Μαθηματικών σε πολλές καθημερινές εφαρμογές,

γ) να χρησιμοποιήσουν τη σκέψη τους και τις γνώσεις τους στην επίλυση  προβλημάτων.

Ορισμένα από τα ερωτήματα – δραστηριότητες θα δοθούν ως παιχνίδι και κάποια άλλα θα απαιτούν τον υπολογισμό της λύσης ενός προβλήματος.

Για τη διευκόλυνση της διεξαγωγής του διαγωνισμού έχει συσταθεί υπεύθυνη τοπική επιτροπή, όπως προβλέπεται, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε συνεργασία με το Παράρτημα Ν. Τρικάλων της EME και έχουν αποσταλεί τα σχετικά έγγραφα προς όλα τα σχολεία του νομού μας.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή του σχολείου τους στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ που είναι η www.hms.gr ώστε να λάβουν τα θέματα στο email του σχολείου τους . Αλλά ακόμη και το πρωί της Παρασκευής θα μπορούν «να κατεβάσουν» ηλεκτρονικά τα θέματα του διαγωνισμού, από τις ιστοσελίδες: α) της ΕΜΕ (http://www.hms.gr), β) του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (http://www.iep.edu.gr) γ) του Πανελλήνιου Σχολικού δικτύου (http://www.sch.gr) και δ) στην ιστοσελίδα (http://meukl.tk).

Σε όλους τους μαθητές που θα συμμετάσχουν θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και με τα πέρας του διαγωνισμού οι λύσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας αλλά και στην ιστοσελίδα του Παραρτήματος Ν Τρικάλων της που είναι: www.emetrikala.gr.

Μετά την τελική εξαγωγή των αποτελεσμάτων και χρονικά προς το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, από το Παράρτημα Τρικάλων της ΕΜΕ θα διοργανωθεί εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν.

«Τα τελευταία χρόνια από την περιοχή μας συμμετέχουν όλο και περισσότεροι μαθητές στους μαθηματικούς διαγωνισμούς που διοργανώνουμε από τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια. Πέρυσι, στον 7ο διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» είχαν λάβει μέρος 54 δημοτικά σχολεία με 140 τμήματα και περίπου 2.000 μαθητές», μας επισήμανε ο Στέλιος Αμπράζης, Πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ.

Αφήστε το σχόλιο σας