εκδήλωση – ιστορικός περίπατος της ΚΝΕ στα μνημεία του Στρατηγού Σαράφη και των ΕΠΟΝιτών Reviewed by Momizat on . Ιστορικό περίπατο πραγματοποίησε σήμερα η Τ.Ο Τρικάλων της ΚΝΕ στα μνημεία της ΕΠΟΝ και του στρατηγού Σαράφη. Ο περίπατος έγινε με αφορμή τα 72 χρόνια από την ε Ιστορικό περίπατο πραγματοποίησε σήμερα η Τ.Ο Τρικάλων της ΚΝΕ στα μνημεία της ΕΠΟΝ και του στρατηγού Σαράφη. Ο περίπατος έγινε με αφορμή τα 72 χρόνια από την ε Rating: 0

εκδήλωση – ιστορικός περίπατος της ΚΝΕ στα μνημεία του Στρατηγού Σαράφη και των ΕΠΟΝιτών

εκδήλωση – ιστορικός περίπατος της ΚΝΕ  στα μνημεία του Στρατηγού Σαράφη και των ΕΠΟΝιτών

Ιστορικό περίπατο πραγματοποίησε σήμερα η Τ.Ο Τρικάλων της ΚΝΕ στα μνημεία της ΕΠΟΝ και του στρατηγού Σαράφη. Ο περίπατος έγινε με αφορμή τα 72 χρόνια από την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ, της μεγαλύτερης οργάνωσης νεολαίας στην χώρα, ιδρυμένη από το ΚΚΕ και την ΟΚΝΕ μέσα στην μάυρη παρανομία του 1943, μέσα στην Γερμανική κατοχή. Βασικοί σκοποί της ήταν η εθνική απελευθέρωση και η ακεραιότητα της Ελλάδας, η εξόντωση του φασισμού, η Λαϊκή Κυριαρχία έτσι που όλες οι εξουσίες να απορρέουν απ’ την κυρίαρχη θέληση του Λαού, και η καταπολέμηση των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Οργάνωσε την πάλη της νεολαίας, και ανέπτυξε πολύχρονη, πολύμορφη δράση από την πάλη ενάντια στο φασισμό με τη συμμετοχή της κατά χιλιάδες στον ένοπλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, μέχρι και σπουδαία πολιτική και πολιτιστική δράση. Έδωσε τη μάχη κατά της πείνας, εξασφαλίζοντας εκατοντάδες οργανωμένα συσσίτια για δεκάδες χιλιάδες παιδιά, και αγωνίστηκε για την προστασία των μικρών παιδιών και την οργάνωση ψυχαγωγίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους νέους. Τα διδάγματα για την νεολαία απο την ίδρυση της και τη δράση της είναι επίκαιρα και πολύτιμα. Τα ιδανικά και ο σκοπός ίδρυσης της ΕΠΟΝ φωτίζουν ακόμα και σήμερα την νεολαία.

Σήμερα 72 χρόνια μετά, οι ήρωες της ΕΠΟΝ αποτελούν παράδειγμα για την ΚΝΕ και τη νεολαία. Τιμάμε τους αγωνιστές της αντίστασης, μελετάμε την ιστορία και βγάζουμε πολύτιμα συμπεράσματα για την πάλη μας σήμερα. Στο μνημείο των 5 ΕΠΟΝιτών στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, αφού διαβάστηκαν τα ονόματα των πεσόντων και η ιστορία της θρυλικής ΕΠΟΝ ακούστηκε ο ύμνος της και κατατέθηκαν συμβολικά λουλούδια στο σημείο του μνημείου. Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 5 ΕΠΟΝιτών ολοκληρώθηκε η συμβολική εκδήλωση.

Ο ηρωισμός τους και η αυτοθυσία τους αποτελεί έμπνευση για να συνεχίσουμε ακούραστα τον αγώνα μας. Συνεχίζουμε την δράση μας το επόμενο διάστημα με εξορμήσεις, και συσκέψεις όπως την σύσκεψη που διοργανώνουν οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ την επόμενη Κυριακή με θέμα συζήτησης την τράπεζα θεμάτων και τις συνολικότερες αλλαγές στην εκπαίδευση.

Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

Αφήστε το σχόλιο σας