Μακριά από ποσοστά αυτοδυναμίας η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση Reviewed by Momizat on . Η δυσαρέσκεια των πολιτών από τις κυβερνητικές πολιτικές αποτυπώνεται στη σημαντική μείωση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος. Πτωτικά κινούνται και τα κοινο Η δυσαρέσκεια των πολιτών από τις κυβερνητικές πολιτικές αποτυπώνεται στη σημαντική μείωση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος. Πτωτικά κινούνται και τα κοινο Rating: 0

Μακριά από ποσοστά αυτοδυναμίας η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση

Μακριά από ποσοστά αυτοδυναμίας η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση

Η δυσαρέσκεια των πολιτών από τις κυβερνητικές πολιτικές αποτυπώνεται στη σημαντική μείωση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος. Πτωτικά κινούνται και τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης με εξαίρεση το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 που έχουν οριακή άνοδο. Υψηλά ποσοστά αποδοχής στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ να μην πληρώνεται η ρήτρα αναπροσαρμογής μέχρι να κριθεί δικαστικά.

Υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων (15,3%) και δυσαρέσκεια των πολιτών στις κυβερνητικές πολιτικές φανερώνουν τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης της RealPolls, που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Σύμφωνα με την έρευνα, παρατηρούμε σημαντική μείωση των ποσοστών τόσο της Ν.Δ. όσο και των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝ.ΑΛ. σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση πριν από έναν μήνα. 

Η Ν.Δ., παρά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την περασμένη Πέμπτη, χάνει 1,5% και υποχωρεί στο 27,5%.

Μη ικανοποιητικά θεωρεί τα μέτρα το 55,6% των ερωτηθέντων. Το 17,6% τα θεωρεί ικανοποιητικά, ενώ το 22,1% λέει ότι είναι ικανοποιητικά, αλλά ελήφθησαν πολύ αργά.

Αν το δημοσκοπικό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας (πρόθεση ψήφου) επιβεβαιωθεί και στην κάλπη η φιλοδοξία του κυβερνώντος κόμματος για αυτοδυναμία στις εκλογές (απλή αναλογική) πάνε περίπατο τόσο για την πρώτη Κυριακή όσο και την δεύτερη (επαναληπτικές με ενισχυμένη αναλογική).

Στην ίδια δημοσκόπηση και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υποχωρεί με το ποσοστό του να είναι στο 22,6% (από 24,4%) ωστόσο μεγάλη απήχηση στους ερωτηθέντες βρίσκει η τροπολογία που κατέθεσε για να μην πληρώνεται η ρήτρα αναπροσαρμογής μέχρι να κριθεί δικαστικά. Συγκέντρωσε τη σύμφωνη γνώμη σχεδόν του 73% των ερωτηθέντων.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. συνεχίζει να υποχωρεί δημοσκοπικά και βρίσκεται στο 9,6% (από 10,2).

Στασιμότητα καταγράφει η Ελληνική Λύση (με οριακή πτώση 3,3% από 3,5%), ενώ οριακή άνοδο έχουν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25

Αφήστε το σχόλιο σας