Μακρόν: Τρομακτικές οι προσπάθειες του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση Reviewed by Momizat on . Θα μιλήσουμε «όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας λίγη ώρα αφού ο Γάλλος πρόεδρος παρουσίασε τις προτάσεις του για τ Θα μιλήσουμε «όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας λίγη ώρα αφού ο Γάλλος πρόεδρος παρουσίασε τις προτάσεις του για τ Rating: 0

Μακρόν: Τρομακτικές οι προσπάθειες του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση

Μακρόν: Τρομακτικές οι προσπάθειες του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση

Θα μιλήσουμε «όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας λίγη ώρα αφού ο Γάλλος πρόεδρος παρουσίασε τις προτάσεις του για τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τα θύματα της φυσικής καταστροφής που έπληξε τις προηγούμενες ώρες τις γαλλικές Αντίλλες» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η επίσκεψή σου έχει σημασία για την εμβάθυνση των ελληνογαλλικών σχέσεων της ελληνογαλλικής φιλίας αλλά ταυτόχρονα είναι και μια σημαντική ευκαιρία να μιλήσουμε όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα θα συζητήσουν για το πως θα διαμορφωθούν οι αλλαγές «για να ξανακάνουμε την Ευρώπη πιο ελκυστική στη γενιά μας αλλά και στις γενιές που έρχονται».

«Πιστεύω ότι η σημερινή σου επίσκεψη μπορεί να αποτελέσει ένα ορόσημο για ελληνογαλλικές σχέσεις που έχουν ρίζες σε βάθος χρόνου όσο όμως και για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να σχεδιάσουμε για να βγει η Ευρώπη από τη σημερινή της κρίση» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Ας μην ξεχνάμε, η ελληνική κρίση, ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή κρίση. Η έξοδος λοιπόν της Ελλάδας από την κρίση θα σηματοδοτήσει και την οριστική έξοδο της Ευρώπης από την κρίση» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος ξεκίνησε τον χαιρετισμό του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αναφερόμενος στον κυκλώνα Ίρμα. «Περιμένω να βελτιωθούν λίγο οι καιρικές συνθήκες για να μπορέσω να πάω κι εγώ στην περιοχή» που χτυπήθηκε από τον κυκλώνα Ίρμα, τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν και συμπλήρωσε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτές οι φυσικές καταστροφές έχουν ως αφορμή την κλιματική αλλαγή»

«Προσβλέπω στις επαφές γιατί πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση μετά τις τρομακτικές προσπάθειες του ελληνικού λαού» ήταν το βαρυσήμαντο μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή