Μανιάτης από Τρίκαλα: Ο νέος αρχηγός του φορέα θα είναι πρώτος μεταξύ ίσων Reviewed by Momizat on . «Είμαι ιδεολογικά πιο κοντά στον εαυτό μου, του έλληνα σοσιαλδημοκράτη. Συνιστά προσβολή για ένα Έλληνα και Ευρωπαίο σοσιαλδημοκράτη να τον ρωτούν αν είναι με τ «Είμαι ιδεολογικά πιο κοντά στον εαυτό μου, του έλληνα σοσιαλδημοκράτη. Συνιστά προσβολή για ένα Έλληνα και Ευρωπαίο σοσιαλδημοκράτη να τον ρωτούν αν είναι με τ Rating: 0

Μανιάτης από Τρίκαλα: Ο νέος αρχηγός του φορέα θα είναι πρώτος μεταξύ ίσων

Μανιάτης από Τρίκαλα: Ο νέος αρχηγός του φορέα θα είναι πρώτος μεταξύ ίσων

«Είμαι ιδεολογικά πιο κοντά στον εαυτό μου, του έλληνα σοσιαλδημοκράτη. Συνιστά προσβολή για ένα Έλληνα και Ευρωπαίο σοσιαλδημοκράτη να τον ρωτούν αν είναι με την δημαγωγική δήθεν αριστερά ή με την νεοφιλελεύθερη συντηρητική αγοραίας αντίληψης Ν.Δ.». Είναι η απάντηση του υποψηφίου για την κεντροαριστερά κ. Γιάννη Μανιάτη στην ερώτηση για το αν αισθάνεται πιο κοντά ιδεολογικά στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη Ν.Δ.
Ο κ. Μανιάτης επισκέφθηκε σήμερα τα Τρίκαλα. Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου κληθείς να σχολιάσει την ιδεολογική του τοποθέτηση επέκρινε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «άλλοτε έχει το προσωπείο του ακροδεξιού Καμένου και την ίδια στιγμή του λαϊκιστή αυταπατόμενου Τσίπρα, που θα έσκιζε όλα τα μνημόνια. Αυτή η αισθητική και πολιτική προσέγγιση δεν έχει σχέση με την δική μας εντιμότητα, την αλήθεια, τον πατριωτισμό».
Ερωτηθείς για το αν ο νέος φορέας που θα συγκροτηθεί μετά την εκλογή του αρχηγού θα είναι ή όχι αρχηγοκεντρικός, ο κ. Μανιάτης απάντησε ότι η εποχή των μεγάλων ηγετών (ανέφερε χαρακτηριστικά τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Φρανσουά Μιτεράν) έχει παρέλθει. Τόνισε ότι ο νέος φορέας δεν μπορεί να διοικηθεί αυταρχικά, αλλά αντιθέτως ο αρχηγός θα είναι πρώτος μεταξύ ίσων. Τόνισε την ανάγκη το ιδρυτικό συνέδριο να γίνει το συντομότερο δυνατό και πάντως μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 και στη συνέχει α να εκλεγεί ένα κεντρικό πολιτικό συμβούλιο αυτεξούσιο  με την παράλληλη εκλογή 12 περιφερειακών οργάνων.
«Ξεπέρασε τα όρια»
Σχολιάζοντας το σποτ του Γιάννη Ρασγκούση  δήλωσε ότι είναι «απαράδεκτο, πολύ περισσότερο όταν αναφέρεται σε ανθρώπους που έμειναν όρθιοι στην παράταξη, όταν μείναμε απελπιστικά μόνοι μας». Πρόσθεσε ότι δεν ταιριάζει η πολιτική αντιπαλότητα και δεν είναι ανάλογη με την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου που είχε αυτός ο χώρος, ξεπεράστηκαν τα όρια».
Επίσης, τάχθηκε υπέρ της εκτροπής του Αχελώου και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την εξαγγελία περί της κατασκευής μικρών φραγμάτων ως αντιστάθμισμα του σταματήματος του έργου εκτροπής.
Δεν απάντησε επί της προοπτικής συνεργασιών , εκτιμώντας ότι αποτελούν πολιτική διακίνηση της ατζέντας Τσίπρα και Μητσοτάκη. «Μετά τις επόμενες εκλογές – είπε ο κ. Μανιάτης –  ο Τσίπρας θα κληθεί να συνεργαστεί μαζί μας και ο Μητσοτάκης να πει αν ταιριάζει με το δικό μας πρόγραμμα. Δεσμεύομαι στις επόμενες εθνικές εκλογές να κατέβουμε με καθαρό συνοπτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας και θα είναι το πλαίσιο που θα θέσουμε στη διάθεση των ελλήνων να μας στηρίξουν. Θα είναι πλαίσιο πάνω στο οποίο θα γίνουν συζητήσεις μετά τις εκλογές».  Πιο συγκεκριμένα δεσμεύτηκε να αποτελέσει προτεραιότητα του νέου φορέα η απαγόρευση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας για τα φτωχά νοικοκυριά και να γίνονται πλειστηριασμοί περιουσίας στρατηγικών κακοπληρωτών. Επίσης ανέλαβε τη δέσμευση για την κατάργηση του «υπερταμείου της αποικιοκρατίας, όπου ο κ. Τσίπρας υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας».
Τέλος, κάλεσε τον κόσμο της παράταξης να ενώσει τις δυνάμεις του, ώστε «να φτάσουμε από την Ελλάδα της κατανάλωσης και της χρεοκοπίας, στην Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».
Έθεσε τον στόχο «στις επόμενες εθνικές εκλογές η παράταξη της κεντροαριστεράς να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και στις μεθεπόμενες να κερδίσει την Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Τέλος για την επόμενη ημέρα των εκλογών δήλωσε ότι πρέπει να ενοποιηθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού.

ert.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή