"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

38.5 C
Trikala

Μαρία Γαβαλά –υποψήφια Ευρωβουλευτής ΚΚΕ από την Πύλη Τρικάλων: «Tο ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ, στους επιχειρηματικούς ομίλους και τα λόμπι»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε εκδήλωση-συζήτηση για τις ευρωεκλογές ,στην Πύλη Τρικάλων, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης, η Μαρία Γαβαλά, υποψήφια ευρωβουλευτής.

Στην ομίλια της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «στρατηγικά κι εκκωφαντικά ομονοούν όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου,  πλην ΚΚΕ ,  μέσα κι έξω από την ΕΕ.   Μέσα κατά ποσοστό 70%, ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ 75%, ΠΑΣΟΚ -ΝΔ 95%, ΝΔ –ΕΛΛΥ 55%.  Κι αν κάποιος σκεφτεί για λίγο με μια αφέλεια, να αναζητήσει μια κάποια λύση εκτός των τειχών, εκτός των «μεγάλων» όπως κατά καιρούς λέγονταν, ας κάνει ένα σύντομο flashback.  Αλήθεια, που πήγε ο κ. Ποτάμι, πού ο συγκυβερνών της 1η αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα κ. ΑΝΕΛ;  Πώς μεταπήδησε ο κ. του ΕΛΛΥ από τη ΝΔ στο ΛΑΟΣ ψηφίζοντας Μνημόνιο, κι από κει στα δικά του, πώς πουσαρίστηκε προεκλογικά και δημοσκοπικά; Ή η κ. της Πλεύσης με ελευθερία πάντα μαινόμενη και αγανακτισμένη υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτων, αλήθεια σε τι ακριβώς διαφοροποιούνται από τη ΝΔ ή τους άλλους 2 της αξιωματικής; 

Στην υγεία για παράδειγμα; αφού την συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποστηρίζουν, που η ΝΔ υλοποιεί φέρνοντας το νέο τιμοκατάλογο και απαξιώνοντας   νοσοκομεία, ΜΕΘ, προσωπικό ακόμη και τις θεραπείες των καρκινοπαθών. Σε τι διαφοροποιούνται και θα αντιπολιτευτούν όλοι οι παραπάνω ;  

Στις συντάξεις και την επιμήκυνση των ορίων ηλικίας στα 76 που ήδη συζητιέται; Δε διαφοροποιούνται σε τίποτε γιατί στηρίζουν την καρδιά αυτής της πολιτικής. (…)

Το ΚΚΕ είναι πανέτοιμο να δώσει τις νέες μάχες της επόμενης μέρας και έχει μεγάλη σημασία να είναι ενισχυμένο στην κάλπη, σε κοινό βηματισμό με όλους αυτούς που συναντηθήκαμε στις βουλευτικές και τις τοπικές εκλογές, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, τις κινητοποιήσεις ενάντια στα δύο αποτρόπαια εγκλήματα, στα Τέμπη και τις πλημμύρες  στην Θεσσαλία.  Με νέες λαϊκές δυνάμεις που θα προχωρήσουμε μαζί.

Γιατί  το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ, στους επιχειρηματικούς ομίλους και τα λόμπι, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όπως τα άλλα κόμματα.  Γι αυτό  είναι το μόνο Κόμμα που υπερασπίζεται τους λαούς της Ευρώπης και την προοπτική μιας πραγματικής Ευρώπης των εργαζομένων, των λαών.   Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόταση διεξόδου πρός όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας και όχι των λίγων, με κέντρο την   κοινωνική ιδιοκτησία των οικονομικών εργαλείων και με  κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, στα χέρια της εργατικής, λαϊκής εξουσίας, θα απογειώσει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες, με αποδέσμευση απο την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αναπτύσοντας αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλα κράτη και λαούς,  καταργώντας την εκμετάλλευση και την ανασφάλεια. Η πορεία της αποδέσμευσης από αυτή την ΕΕ κρίνεται και σήμερα. Σήμερα ανοίγει ο δρόμος Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού, την Ευρώπη των λαών, των εργατών, των αγροτών! Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης