"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.6 C
Trikala

Μαρία Καρυστιανού : «Με τον Μητσοτάκη θα μπορούσα να βρεθώ σε δικαστική αίθουσα, ποτέ στο γραφείο του»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την ίδια ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απών από την Ολομέλεια της Βουλής  η Μαρία Καρυστιανού με μια ιδιαίτερα αιχμηρή συνέντευξή της απαντά στον πρωθυπουργό αλλά και στον Κώστα Καραμανλή που όπως αναφέρει δεν έχει την αξιοπρέπεια να ζητήσει ο ίδιος τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Η πρόεδρος Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά, και σε ερώτηση που δέχθηκε για το τι θα έλεγε στον πρωθυπουργό σε μια πιθανή συνάντηση μαζί του έδωσε απάντηση-κόλαφο:

«Δεν νομίζω ότι θα είχα μια τέτοια κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Πρωθυπουργό, δεν νομίζω ότι θα το ήθελα. Θα μπορούσα να βρεθώ μαζί του σε μια δικαστική αίθουσα, στο γραφείο του δεν θα πήγαινα σε καμία περίπτωση».

Αναφερόμενη στον Κώστα Καραμανλή η Μαρία Καρυστιανού και σε ερώτηση που δέχθηκε για τον εάν θα τον καλούσαν να ζητήσει να πάει μόνος του σε προανακριτική επιτροπή η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023» ήταν ξεκάθαρη:

«Φυσικά, δεν θα έπρεπε να το κάνει; Δεν έχει την ηθική υποχρέωση, τουλάχιστον την αξιοπρέπεια; Τοποθετήθηκε σε μια θέση ευθύνης  όπου οι παραλείψεις του, η αδιαφορία του και η διαφθορά του οδήγησαν στο να σκοτωθούν 57 άνθρωποι και να τραυματιστούν 180, στους πόσους δηλαδή θανάτους θα θεωρούσε ότι έπρεπε τουλάχιστον να σταθεί μπροστά σε ένα δικαστή και να απολογηθεί; Σαφώς και υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες ποιοι ήταν όμως την τελευταία τετραετία  και θα μπορούσαν έστω να έχουνε κάνει κάτι. Η 717 δεν υπήρχε ήρθε όμως ο κ.Καραμανλής ο οποίος δεν συντηρούσε καν ως όφειλε τα ήδη πεπαλαιωμένα συστήματα υποδομής άρα δεν φρόντισε την υποδομή, υποστελέχωσε κιόλας. Δηλαδή αν υπήρχε έστω και ελάχιστη ασφάλεια ο κ. Καραμανλής έβαλε αρνητικό πρόσημο, δεν πρέπει να έχει ευθύνες; Όταν μιλάμε για το έγκλημα στα Τέμπη μιλάμε και για το έγκλημα της συγκάλυψης γιατί το έγκλημα συγκάλυψης είναι χειρότερο».

Απαντώντας σε διάφορα σχόλια ότι έχει βλέψεις για την πολιτική και ότι δέχθηκε πρόταση να κατέβει υποψήφια στις ευρωεκλογές η Μαρία Καρυστιανού επέρριψε ευθύνες στους υποστηρικές της ΝΔ για τα όσα διαδίδονται.

«Ποτέ, κανείς ούτε καν υπονόησε, και έχω μιλήσει με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευση, ποτέ κανένας δεν υπονόησε καν, δεν άφησε να πλανάται στον αέρα η πιθανότητα «μήπως θες να ’ρθεις μαζί μας». Ποτέ! Αυτό το έχω ακούσει μόνο από τους υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος. Όποιος μιλάει μαζί μου έχει καταλάβει για ποιο λόγο γίνεται αυτό και κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θέλησε να το εκμεταλλευτεί αυτό», επεσήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023».

Παράλληλα επεσήμανε ότι επιδίωξή της ήταν από την αρχή ήταν στραμμένο προς το εξωτερικό γιατί ήξερα τι έχω να αντιμετωπίσω εδώ. «Είναι πολύ μεγάλη ντροπή για μένα να πρέπει να ξενιτευτώ για να βρω δικαίωση για ένα έγκλημα που έγινε στην Ελλάδα, είμαι όμως και ικανοποιημένη στο βαθμό που μπορώ να είμαι ότι τα πράγματα πραγματικά  αυτή τη φορά θα πάνε όπως πρέπει. Και έχουμε και την ελπίδα ότι μέσα από αυτό τον αγώνα που  δίνουμε για να δικαιώσουμε τους δικούς μας ανθρώπους είναι ουσιαστικά και μια ευκαιρία να αλλάξουνε τα κακώς κείμενα που υπάρχουν», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης