"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

36.6 C
Trikala

Μαρίνα Κοντοτόλη: Σε εγκατάλειψη το πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου και τα γύρω χωριά.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, έγγραφο του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αναφορικά με την πλειάδα των προβλημάτων που έχει επιφέρει η κατάργηση από την κυβέρνηση του νομικού προσώπου διαχείρισης του πανεπιστημιακού δάσους Περτουλίου, στο ίδιο το δάσος, στους φοιτητές και στην τοπική κοινωνία.

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει στη Βουλή τι πρόκειται να πράξει για το δάσος του Περτουλίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., η καταστροφή του δάσους ξεκίνησε από το νόμο 4947/2022, ο οποίος άλλαξε τη νομική μορφή και τη διαχείριση του δάσους με επιτυχημένη πορεία σχεδόν 100 χρόνων.

Ο κίνδυνος για δασικές πυρκαγιές, ασθένειες του δάσους κι υποβάθμιση της αξίας του βρίσκεται ante portas. Οι δασεργάτες έχουν χάσει τη δουλειά τους, οι αναγκαίες εργασίες υλοτομίας και οδοποιίας τους δάσους είναι ανύπαρκτες, η τοπική κοινωνία στερείται οικονομικών πόρων και ερημοποιείται και πολύ περισσότερο σε αναστολή βρίσκεται η πρακτική άσκηση 250 φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας του ΑΠΘ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για τους άλλους που αναφέρονται αναλυτικά στο έγγραφο του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ζητείται η άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού και της κυβέρνησης, προκειμένου να επανέλθει η προτεραία κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης