"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Μας δουλεύουν και από πάνω

lafarm

Σχετικά άρθρα

του Θανάση Ευαγγελόπουλου

η εικόνα προφίλ του Θανάσης Ευαγγελόπουλος

Διαβάζω …. «H ελληνική κυβέρνηση έλαβε “πολύ δραστικά” μέτρα που δεν υπαγορεύτηκαν απαραίτητα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Έκανε σαφές ότι το ΔΝΤ δεν συνηγόρησε υπέρ των πρόσθετων περικοπών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. “Αυτό που χρειάζεται είναι να εφαρμοστούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”, είπε».
Διαβάζω στην συνέχεια, στο ίδιο κείμενο…..
“Μένει να φανεί πως θα “αποκρυσταλλωθεί” η θέση του τον Ιούνιο, για την εμπροσθοβαρή ή όχι εφαρμογή του μειωμένου αφορολόγητου και για την ενεργοποίηση των αντίμετρων (μέσα από τον ρόλο του ως υπερεπόπτης). Και αν οι παραπάνω παρεμβάσεις στο αφορολόγητο και στις περικοπές συντάξεων (που θα γίνουν από το 2019), συνεχίζουν να εντάσσονται στο πλαίσιο των “μεταρρυθμίσεων” που ζητά το Ταμείο…”
Αναλογίζομαι: Καλά, αυτοί – φυσικά και οι εταίροι μας που αυτοί πατρονάρουν- δεν φαγώθηκαν να γίνουν περικοπές 1,8δις στο συνταξιοδοτικό?. Αυτοί δεν φαγώθηκαν για την μείωση του αφορολόγητου για να αυξηθεί η φορολογία σε όλους τους μισθωτούς και για να διευρυνθεί η φορολογική βάση στο υστέρημα των φτωχών και πεινασμένων? Τι περάσαμε για να γίνει αυτή η έρμη αξιολόγηση…. Τώρα μας τα γυρνάνε?
Βλέπω στην φωτογραφία την Λαγκάρντ. Το ύφος και το μειδίαμα της μου φαίνεται ότι έχει μια μίξη λίγο ειρωνείας και λίγο οίκτου..
Συλλαμβάνω και τον εαυτό μου να χαμογελά. Μ’ αυτό το ελαφρό μειδίαμα, αυτό του κάθε πικραμένου…..
Μπράβο μας. Μας δουλεύουν και από πάνω.
Στο τέλος, πάλι εμείς θα φταίμε για όλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης