“Ματαιοπονία” είναι η τέχνη; η ζωή; η ποίηση; Reviewed by Momizat on . Η συνεύρεση μουσικής, κίνησης, θεατρικής απεικόνισης, με αφορμή την ποίηση, ήταν το εντυπωσιακό στοιχείο της παρουσίασης της ποιητικής συλλογής του συμπολίτη Οδ Η συνεύρεση μουσικής, κίνησης, θεατρικής απεικόνισης, με αφορμή την ποίηση, ήταν το εντυπωσιακό στοιχείο της παρουσίασης της ποιητικής συλλογής του συμπολίτη Οδ Rating: 0

“Ματαιοπονία” είναι η τέχνη; η ζωή; η ποίηση;

“Ματαιοπονία” είναι η τέχνη; η ζωή; η ποίηση;

Η συνεύρεση μουσικής, κίνησης, θεατρικής απεικόνισης, με αφορμή την ποίηση, ήταν το εντυπωσιακό στοιχείο της παρουσίασης της ποιητικής συλλογής του συμπολίτη Οδυσσέα Νασιόπουλου, το βράδυ της Τρίτης στη “Σουίτα”.
Μιας συλλογής με ποιήματα “εσωτερικά”, ανταποκρινόμενα στον τίτλο και με ρυθμό από ποικίλλες και πλούσιες λέξεις,  οδηγούν σε σκέψεις για ζητήματα καθημερινά μεν, ουσιαστικά δε.
Η παρουσίαση περιστράφηκε σε θέματα από τις ιδέες της συλλογής και αποδόθηκε εξαιρετικά από τις (έχοντας ήδη οργανωθεί από τις ίδιες):  Βίκυ Iακωβάκη (ηθοποιός),  Χριστίνα Κρίθαρη (θεατρολόγο) και Βασιλένα Μητσιάδη (μαθήτρια στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου). Με μουσική και απαγγελία ποιημάτων, με “παιχνίδι” με τους παρισταμένους ως προς τη “συγγραφή” τυχαίων φράσεων σε μια μορφή αυτόματης γραφής, δόθηκε η αίσθηση της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Ο ποιητής:
Ο Οδυσσέας Νασιόπουλος γεννήθηκε το 1982 σε‘ένα ορεινό χωριό της επαρχίας της Καλαμπάκας των Τρικάλων. Ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα. Ασχολείται με την ποίηση από το 2005. Η συλλογή «Ματαιοπονία», είναι η πρώτη ολοκληρωμένη του ποιητική συλλογή που απέσπασε το Α’ βραβείο Πανθεσσαλικού ποιητικού διαγωνισμού των Εκδόσεων «Ήρα Εκδοτική».

Θανάσης Μιχαλάκης
Φωτό: annap

(Οι φωτογραφίες ανοίγουν με δεξί κλικ)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή