Μείζονα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα στο νομό Τρικάλων. Reviewed by Momizat on . Έντονος είναι ο προβληματισμός από τη δραματική τη μείωση των μαθητών στην Α Δημοτικού στο νομό Τρικάλων. Κάθε χρόνο, ο αριθμός των μαθητών μειώνεται σε ποσοστό Έντονος είναι ο προβληματισμός από τη δραματική τη μείωση των μαθητών στην Α Δημοτικού στο νομό Τρικάλων. Κάθε χρόνο, ο αριθμός των μαθητών μειώνεται σε ποσοστό Rating: 0

Μείζονα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα στο νομό Τρικάλων.

Μείζονα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα στο νομό Τρικάλων.

Έντονος είναι ο προβληματισμός από τη δραματική τη μείωση των μαθητών στην Α Δημοτικού στο νομό Τρικάλων. Κάθε χρόνο, ο αριθμός των μαθητών μειώνεται σε ποσοστό από 6%-9%, παρά την αύξηση των μεταναστών – μαθητών που εγγράφονται στα σχολεία της πόλης κυρίως, θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο τη λειτουργικότητα των σχολείων και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που βιώνει ο νομός αλλά και ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα.
Σύμφωνα επίσης με πρόσφατα οικονομικά στοιχεία που καταγράφει η τελευταία έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ (2019), ο νομός Τρικάλων με 9.207 ευρώ κατά κεφαλήν εισόδημα, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις (38ος) της κατάταξης (54 συνολικά) πίσω ακόμη και από τα Γρεβενά.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και η αναπτυξιακή υστέρηση του νομού είναι δεδομένη.
Αναζητούνται πρωτοβουλίες και βούληση, προκειμένου τα Τρίκαλα να βγουν από το τέλμα που τα οδήγησε η χρόνια ολιγωρία των ντόπιων πολιτικών και αυτοδιοικητικών ταγών.

Κώστας Κουτσονάσιος

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή