"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Μεγάλες οι ευθύνες του Τρικαλινού λαού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ειδυλλιακή σχέση του τρίπολου Πολιτικής – Ψηφοφόρων – ΜΜΕ στο νομό Τρικάλων, είναι πολύ παλιά και απόλυτα “επιτυχημένη”.


Αυτό το αποδεικνύει άλλωστε, η πληθώρα των υφιστάμενων μέσων και ο “καθοδηγητικός” ρόλος που διαδραματίζουν στη τοπική κοινωνία.


Επιρροή που εκτιμούν δέοντος πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, φέρελπιδες γραφικοί και μωροφιλόδοξοι φελλοί, αυτού που αποκαλείται σήμερα Τρικαλινός δημόσιος βίος.


Πουθενά σε άλλη περιοχή της επικράτειας, η “ενημέρωση” και το πολιτικό χρήμα, δεν έχουν τόση ισχύ όσο σε τούτη την εκλογική περιφέρεια.


Όλα αυτά συνιστούν μια νοσηρή και βαθιά αντιθεσμική πραγματικότητα, που στρεβλώνει τη Δημοκρατία και δημιουργεί συνθήκες αποστροφής, των υγιών δυνάμεων του τόπου από τα κοινά.


Άλλωστε όπως αναφέρει χαρακτηριστικά Νέστορας της πολιτικής στη πόλη μας : “Οι πολιτικές και αυτοδιοικητικές επιλογές των ντόπιων ψηφοφόρων, είναι ανάλογες των ενημερωτικών τους προτιμήσεων”, υποδηλώνοντας έτσι, τις ακέραιες ευθύνες των Τρικαλινών, για τη παρούσα κατάσταση.

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΣΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ..ΤΑ ΜΜΕ ,ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ . ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΧΕ ΚΥΡΟΣ ,ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΗΜΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ .ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ,ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ,ΤΩΝ ΕΚΦΩΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ..ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ ( ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ) ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ .ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ” ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩ ” ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ” ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ”

  2. Από παλιά γνωρίζουμε πως η αδίστακτη επιδίωξη του προσωπικού συμφέροντος είναι αντίθετη στην ηθική,τώρα καταλάβαμε ότι είναι αντίθετη κ στην εθνική οικονομία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης