Μεγάλη έκθεση με αρχαιότητες της Ρόδου στο Λούβρο Reviewed by Momizat on . Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για επταμελή ομάδα Γάλλων δημοσιογράφων και ανώτερων στελεχών του Λούβρο Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για επταμελή ομάδα Γάλλων δημοσιογράφων και ανώτερων στελεχών του Λούβρο Rating: 0

Μεγάλη έκθεση με αρχαιότητες της Ρόδου στο Λούβρο

Μεγάλη έκθεση με αρχαιότητες της Ρόδου στο Λούβρο

Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για επταμελή ομάδα Γάλλων δημοσιογράφων και ανώτερων στελεχών του Λούβρου.

Η επίσκεψη στο νησί θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 5 Ιουλίου με αφορμή την έκθεση με τίτλο «Rhodes», που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο του Λούβρου από 13 Νοεμβρίου 2014 έως και 10 Φεβρουαρίου 2015.

Η έκθεση, στο μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα Μουσείο του κόσμου (περισσότεροι από 9 εκατ. επισκέπτες ετησίως κάθε ηλικίας και εθνικότητας), για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ρόδου περιλαμβάνει 

H ομάδα απαρτίζεται από δημοσιογράφους κορευρήματα των ανασκαφών που έχουν γίνει στο νησί και σήμερα βρίσκονται σε διάφορα μεγάλα μουσεία διεθνώς καθώς και στην Ρόδο.υφαίων γαλλικών ΜΜΕ (Le Monde, Le Figaro, L’ Express, περιοδικά Τέχνης κά), την υπεύθυνη επιμελήτρια αρχαιολόγο της Έκθεσης, τη διευθύντρια Επικοινωνίας, την διευθύντρια Εκθέσεων του Λούβρου και στέλεχος της ΓΓΕΕ – ΓΓΜΕ, που συντονίζει την επίσκεψη.

Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής υποστήριξης και προβολής της έκθεσης η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μετά από πρόταση και σε συνεργασία με το γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι διοργανώνει ταξίδι εξοικείωσης για την επταμελή ομάδα που θα επισκεφθεί τις περιοχές της Ρόδου από όπου προέρχονται τα εκθέματα. Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επισκέψεις: στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου, στους Αρχαιολογικούς χώρους Λίνδου, Καμείρου, Βρουλιών, Ιαλυσού, όρους Ατάβυρου. 

Για την υλοποίηση του ταξιδιού η ΓΓΕΕ συνεργάστηκε με τον ΕΟΤ, τις τοπικές Εφορείες Προϊστορικών, Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τον δήμο Ρόδου καθώς και άλλων τοπικών φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συνεργασία με στόχο την ευρύτερη προβολή της Ρόδου ως μοναδικού τουριστικού προορισμού ιστορικής και πολιτιστικής αξίας.

Η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις φυσικές ομορφιές του νησιού, να περιηγηθεί στην Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, να γευτεί την τοπική κουζίνα, να απολαύσει τις μαγευτικές παραλίες, να παρακολουθήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ρόδου βιώνοντας μία πλήρη ταξιδιωτική εμπειρία, που η Ρόδος μπορεί να προσφέρει και την καθιστά μοναδικό και κορυφαίο τουριστικό προορισμό στη Μεσόγειο και παγκοσμίως.

Πηγή: nooz.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή