"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Μεγάλη γιορτή για το περιβάλλον στα Τρίκαλα.

lafarm

Σχετικά άρθρα

perivlos

Πολλές δράσεις, εθελοντισμός και παρακαταθήκη για το μέλλον μας. Αυτό το μήνυμα ήταν ο στόχος και αυτό το μήνυμα διέδωσαν σήμερα οι τρικαλινοί. Με τη φετινή – μια ακόμη – πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων, η κοινωνία των πολιτών έδρασε για το περιβάλλον, ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για αυτό.
Ετσι, τρεις δράσεις και πλήθος εθελοντών, μαζί με φορείς και συλλόγους, στηριζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου, είχαν πρωτεύουσα θέση. Αναλυτικά:

 Συμβολικά, αλλά και ουσιαστικά, ο Δήμος διοργανώνει εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον.

perivalon 4

  1. Καθαρισμός άλσους Προφήτη Ηλία

Από το πρωί της Κυριακής, με τον απαραίτητο συντονισμό από τις υπηρεσίες του Δήμου και του αντιδημάρχου Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Χρ. Γούλα, οι τρικαλινοί έδωσαν το παρών στον καθαρισμό σημείων του άλσους του Προφήτη Ηλία.
Η προσπάθεια είχε στήριξη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, το Δασαρχείο.  Μετείχαν οι εθελοντές της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου, κάτοικοι του Βαρουσίου διά του Πολιτιστικού τους Συλλόγου και ο ΣΟΧΤ.

2. Απελευθέρωση αρπακτικών πουλιών
Εντυπωσίασε η απελευθέρωση γερακίνας,  κουκουβάγιας, χελωνών και σκίουρων από τον ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής. Η πράξη αυτή είχε τη σημασία της: από το σύμβολο του περιβάλλοντος στα Τρίκαλα – το άλσος Προφήτη Ηλία -, τα άγρια ζώα (έτσι ονομάζεται κάθε μη κατοικίδιο) βρέθηκαν σε περιβάλλον οικείο, μέσα στα Τρίκαλα.

perivalon 2

  1. Δωρεάν μέτρηση καυσαερίων

Σημαντική πρωτοβουλία από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων (ΣΙΣΕΑΜΗ) Τρικάλων. Με τη συνδρομή και του Δήμου Τρικκαίων στην κεντρική πλατεία της πόλης, προχώρησαν σε δωρεάν μέτρηση καυσαερίων, συνεπικουρούμενοι και από το ΑΚΕΘ (Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας). Κάθε οδηγός με «καθαρό» αυτοκίνητο έπαιρνε ως δώρο ένα μπλουζάκι για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Δημ. Βασταρούχα να σημειώνει τη σημασία της πρωτοβουλίας.

perivalos 3

4.Ποδηλατική Δεξιοτεχνία για μαθητές Δημοτικών Σχολείων

Δεκάδες μαθητές μετείχαν στη – για δεύτερη χρονιά – πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων και του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων. Η 2η ποδηλατική δεξιοτεχνία για παιδιά δημοτικών σχολείων, και πάλι στην κεντρική πλατεία, εντυπωσίασε για τη σημασία ου αποδίδεται στα μέτρα ασφάλειας, στην ορθή εκμάθηση της χρήσης του ποδηλάτου. Οι μαθητές μετείχαν σε 6 ξεχωριστές κατηγορίες με διάφορες δεξιοτεχνικές προσπάθειες να μην αποτελούν επί της ουσίας εμπόδιο, αλλά ευκαιρία για μάθηση κυκλοφορίας με το ποδήλατο.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης