Μεγάλη επιτυχία για το 23ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο Reviewed by Momizat on . Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή μελών και φίλων της ΚΝΕ από τα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακό το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο τη Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή μελών και φίλων της ΚΝΕ από τα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακό το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο τη Rating: 0

Μεγάλη επιτυχία για το 23ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο

Μεγάλη επιτυχία για το 23ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή μελών και φίλων της ΚΝΕ από τα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακό το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας.

Δύο μέρες γεμάτες από πολιτικές , πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Στο «στόχαστρο» των εκδηλώσεων η λειτουργία του νέου Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λάρισα.

Για το λόγο αυτό το πρωί του Σαββάτου έγινε μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Λάρισας με κατάληξη την 1η Στρατιά όπου εδρεύει το Στρατηγείο της ΕΕ.

Στη διαδήλωση συμμετείχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας , όπου συναντήθηκε με τον διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο κ. Τελλίδη και τον επιτελάρχη του Στρατηγείου ταξίαρχο κ. Δρίβα, και επέδωσαν και σχετικό υπόμνημα. Με τη διαμαρτυρία αυτή η ΚΝΕ και το ΚΚΕ δηλώσαμε την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας καθώς και στη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς. Το συγκεκριμένο στρατηγείο της ΕΕ έχει αποστολή την προετοιμασία και τη διοίκηση της επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

kne_stomio kne_stomio2

Η ελληνική κυβέρνηση για μια ακόμη φορά εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνους για το λαό γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς για τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Ο ελληνικός λαός, η νεολαία δεν έχουν κανένα συμφέρον από την οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας. Η συμμετοχή σε αυτούς τους σχεδιασμούς όχι μόνο δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και της νεολαίας, αλλά ταυτόχρονα υποβαθμίζει την αμυντική ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων αφορά την άμυνα και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

 

Οι πολιτικές εκδηλώσεις του διημέρουκορυφώθηκαν με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρη Κουτσούμπα σε  μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου, στο χώρο της κατασκήνωσης στο Στόμιο.

Μια ενθουσιώδης συγκέντρωση με χιλιάδες νεανικές γροθιές να υψώνονται, χιλιάδες κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν και το σύνθημα «Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλη» να ακούγεται βροντερό από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ.

Ιδιαίτερη στιγμή η επίσκεψη στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο Μουσείο περιόδου 1940-49

Μια σημαντική στιγμή των εκδηλώσεων ήταν οι επίσκεψη των μαθητικών οργανώσεων στο χωριό Αμπελάκια και στο μουσείο της ιστορικής περιόδου 1940-49.Εκεί ήρθαν σε επαφή με την πραγματική ιστορία του τόπου μας, «βίωσαν» ένα μάθημα από αυτά που δε βρίσκουν θέση στις σελίδες των σχολικών τους βιβλίων. Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Μουσείου ξενάγησαν τους μαθητές στους χώρους του. Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγαζόταν το παράνομο τυπογραφείο που τυπώνονταν τα υλικά του ΕΑΝ & του ΕΛΑΣ. Πρόκειται για το σπίτι του Θανάση Χαϊμαδή, το οποίο δώρησε στο ΚΚΕ λίγο πριν το θάνατό του, προλαβαίνοντας να δει τα σχέδια για το μουσείο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν την κρύπτη, το παράνομο υλικό και το παράθυρο της κουζίνας από όπου οι σύντροφοι παραλάμβαναν το υλικό για να το διανείμουν μέσα σε λίγες ώρες στα χωριά.

Στο τέλος μοιράστηκαν ενθύμια σε όλους. Μια αφίσα με ανατύπωση του δημοσιεύματος του Ριζοσπάστη στις 22 Σεπτέμβρη 1985, όταν αποκαλύφθηκε μετά από 40 ολόκληρα χρόνια το μυστικό ότι το σπίτι αυτό φιλοξενούσε το παράνομο τυπογραφείο, καθώς και μια αναμνηστική κάρτα με τη φράση «τη γνώμη σου έπραξες, στους ανθρώπους χαρίστηκες, πέρα από το μέτρο». Τιμή σε όσους αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα και πυξίδα για όσους επιλέγουν να συνεχίσουν στο δρόμο τους.

Στο φουλ οι πολύμορφες εκδηλώσεις στην «κόκκινη πολιτεία» του διημέρου

Στιγμές συλλογικής δημιουργικότητας, ψυχαγωγίας και διασκέδασης έζησαν οι κατασκηνωτές.

Τα τραπεζάκια γύρω από τα μπαρ ήταν συνεχώς κατάμεστα, με τους νέους να συζητούν, να τραγουδούν, να παίζουν σκάκι, τάβλι και άλλα επιτραπέζια παιχνίδια.

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις στήθηκε το «κόκκινο Μουντιάλ» με τουρνουά ποδοσφαίρου 8 επί 8 και στην παραλία τουρνουά μπιτς βόλεϊ 3 επί 3.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν και τα βασικά μαθήματα παραδοσιακών χορών για αρχάριους που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο.

Μεγάλη ήταν και η κίνηση και στο βιβλιοπωλείο που είχε στηθεί στο χώρο

Το κέφι χτυπούσε «κόκκινο» κάθε βράδυ, την ώρα των συναυλιών, με τους ήχους και τις μελωδίες δημοτικών, ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών, αλλά και με μια άκρως επίκαιρη και αντιφασιστική συναυλία με τους «KollektivA».

Με την αναχώρησή τους την Κυριακή οι διαδηλωτές-κατασκηνωτές έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού στις εκδηλώσεις για το 40ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ & του Οδηγητή.

Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

kne_stomio4 kne_stomio6 kne_stomio7

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή