"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Μεγάλη μονάδα κατασκευής οχημάτων στο Βόλο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο πολλών κατασκευαστών οχημάτων παραμένει η Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου  και ήδη η πρώτη συμφωνία για την συναρμολόγηση ηλεκτρικών λεωφορείων αποτελεί γεγονός και ήδη ετοιμάζονται οι γραμμές συναρμολόγησης στην πρώτη ΒΙΠΕ .

Ο λόγος για την ΕΤΑΙΡΕΙΑ NK Τρειλερς  της γνωστής οικογένειας Κιολεΐδη που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εμπορικών οχημάτων και τρέιλερς πολλές δεκαετίες.

Μάλιστα το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο που απέκτησε η ΝΚ Τρέιλερς το λειτουργεί εδώ και καιρό ο δήμος Τρικάλων καταγράφοντας εξαιρετική πορεία και αφορά σε ένα υπερύγχρονο λεωφορείο, συμπαραγωγής της Βολιώτικης εταιρείας με την Κινεζική «Zonson Smart Auto»-θυγατρική της «ZTE».

Τα συγκεκριμένα οχήματα διακρίνονται για το… χαμηλό τους βάρος μιας και είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο ενώ αξιοσημείωτη είναι η ιδιαίτερα μεγάλη αυτονομία τους η οποία αγγίζει τα 450 χιλιόμετρα με μόλις μία φόρτιση.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας ΝΚ Τρέιλερς κ. Γιώργος Κιολεΐδης δήλωσε στην τηλεόραση του TRT ότι: «Το πρωί ξεκινά το λεωφορείο και το βράδυ φορτίζεται κατευθείαν χωρίς να χρειάζεται ενδιάμεση φόρτιση. Τα συγκεκριμένα λεωφορεία έχουν υπερσύγχρονα συστήματα, είναι όλο αλουμινένιο και ο σκελετός τους και έχουν μέχρι και σύστημα κατάσβεσης φωτιάς σε περίπτωση ατυχήματος. Έχουμε κάνει συμφωνία με τους κατασκευαστές να συναρμολογηθούν στην Ελλάδα κατά το μεγαλύτερο ποσοστό.

Θέλουμε να πετύχουμε ένα ποσοστό με ελληνική προστιθέμενη αξία άνω του 50% αν συνυπολογίσουμε το ότι το ηλεκτρολογικό υλικό των οχημάτων, οι υαλοπίνακες, τα καθίσματα και πλήθος άλλων εξαρτημάτων θα προέρχονται από ελληνικές επιχειρήσεις, με ότι συνεπάγεται αυτό τόσο για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αυτών όσο και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ευρωπαϊκής άνω του 60%. Σκοπός μας είναι εκτός από την διάθεση στην ελληνική αγορά να πραγματοποιήσουμε και εξαγωγές!».

Ο γενικός διευθυντής της ΝΚ Τρέιλερς κ. Κωνσταντίνος Ψαραδέλης τόνισε στο TRT ότι: «Τα λεωφορεία περνούν στην κίνηση με μηδενικούς ρύπους με μόλις μία φόρτιση. Παράλληλα θα είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία λεωφορείων που θα κατασκευάζουμε στην Ελλάδα. Άλλωστε η ΝΚ Τρέιλερς έχει μακρόχρονη ιστορία στο Τροχαίο Υλικό και στα εμπορικά οχήματα και πλέον στον 21ο αιώνα μπαίνουμε δυναμικά στην πράσινη ανάπτυξη. Εμείς πιστεύουμε πως η κυβέρνηση πρέπει να γίνει πιο τολμηρή και να επιτρέψει την κίνηση μόνο ηλεκτρικών λεωφορείων

Δείτε το αποκλειστικό video του TRT Greece για την συναρμολόγηση των κινεζικών λεωφορείων από την εταιρεία ΝΚ Trailers στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.

newsauto.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης