Μεγάλη νίκη Μαράβα στην Πύλη Reviewed by Momizat on . Ουδείς φαινόταν να πιστεύει μέχρι την Παρασκευή, ότι ο Κ. Μαράβας θα εκλεγόταν – όπως όλα δείχνουν – Δήμαρχος Πύλης από την πρώτη Κυριακή. Οι πληροφορίες έκαναν Ουδείς φαινόταν να πιστεύει μέχρι την Παρασκευή, ότι ο Κ. Μαράβας θα εκλεγόταν – όπως όλα δείχνουν – Δήμαρχος Πύλης από την πρώτη Κυριακή. Οι πληροφορίες έκαναν Rating: 0

Μεγάλη νίκη Μαράβα στην Πύλη

Μεγάλη νίκη Μαράβα στην Πύλη

Ουδείς φαινόταν να πιστεύει μέχρι την Παρασκευή, ότι ο Κ. Μαράβας θα εκλεγόταν – όπως όλα δείχνουν – Δήμαρχος Πύλης από την πρώτη Κυριακή. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για προβάσιμά του, αλλά οι πληροφορίες σε τέτοιες περιπτώσεις είναι και συγκεχυμένες και ενίοτε εκφράζουν επιθυμία, όχι την ίδια την πραγματικότητα.

Στις 2.30 το πρωί,  σε 39 από 71 εκλογικά τμήμα, ο Κ. Μαράβας συγκέντρωνε 4.551 ψήφους και ποσοστό 53,49%, ενώ ο νυν Δήμαρχος, Κ. Κουφογάζος, 3.635 ψήφους και ποσοστό 42,72%. Μέχρι το πρωί, μπορεί να θυπήρχε αλλαγή, μπορεί και όχι. Αλλά σίγουρα, υπήρχε σαφής αντιστροφή του κλίματος και των ψήφων από την προηγούμενη τετραετία. Ισως η θητεία Κουφογάζου κούρασε. Ισως να υπήρχαν ειδικότεροι λόγοι. Εξάλλου, ο Δήμος αυτός θέλει πολλή μαεστρία και υπομονή για να διοικηθεί,. Οποιος κι αν αναλάβει, θα πρέπει να είναι γνώστης και των ζητημάτων των ορεινών χωριών (π.χ. με τουρισμό και χιόνια) αλλά και των πεδινών (π.χ. με βαμβάκι, σκόρδα και σιτάρι). Σημασία έχει ότι διαφαίνεται αλλαγή. Ακόμη κι αν αλλάξει το αποτέλεσμα στα υπόλοιπα τμήματα και δεν δούμε δεύτερη αναμέτρηση, η μονομαχία θα είναι ακόμη πιο σκληρή, αφού το μικρό ποσοστό του ΚΚΕ, δεν φαίνεται να επηρεάζει. Να σημειωθεί, όμως, ότι η απουσία συνδυασμού της ευρείας κεντροαριστεράς – αριστεράς, έπαιξε τον ρόλο της. Και αυτό, θα πρέπει να γίνει σοβαρό μάθημα σε όλους, όσοι επιδιώκουν να έχουν θέση στα πολιτικά ζητήματα του νομού από αυτήν την πλευρά του πολιτικού φάσματος.

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή