Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη πάνω από την Πορτή (upd) Reviewed by Momizat on . update 21:00 Οι πληροφορίες μέχρι τις 9 το βράδυ έλεγαν ότι η φωτιά έχει γυρίσει προς την πλευρά του Μουακίου   update 20:00 Στο ΔΔ Πορτής του Δ.  Μουζακίο update 21:00 Οι πληροφορίες μέχρι τις 9 το βράδυ έλεγαν ότι η φωτιά έχει γυρίσει προς την πλευρά του Μουακίου   update 20:00 Στο ΔΔ Πορτής του Δ.  Μουζακίο Rating: 0

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη πάνω από την Πορτή (upd)

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη πάνω από την Πορτή (upd)

update 21:00

Οι πληροφορίες μέχρι τις 9 το βράδυ έλεγαν ότι η φωτιά έχει γυρίσει προς την πλευρά του Μουακίου

 

update 20:00

Στο ΔΔ Πορτής του Δ.  Μουζακίου έχει επικεντρώσει όλες τις δυνάμεις της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλίας σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία Καρδιτσας. Η φωτιά είναι δύσκολη  καθώς έχει ξεσπάσει μέσα σε δασική έκταση, απόκρημνης περιοχής, λίγα μέτρα από τον οικισμό της Πορτής και καίει χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια.

Η πρόσβαση σε οχήματα είναι δύσκολη και ο περιφερειακός διοικητής Θεσσαλίας της Π.Υ που βρίσκεται στην περιοχή και συντονίζει την κατάσβεση ζήτησε την συνδρομή εναέριων μέσων και έτσι μέχρι αργά το απόγευμα επιχειρούσαν 4 εναερία μέσα, 3 καναντερ και 1 ελικόπτερο κάνοντας συνεχείς ρίψεις νερού. Παράλληλα 12 πυροσβεστικά οχήματα και 4 πεζοπόρα τμήματα προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τις εστίες με 60 άντρες ,ενώ στην περιοχή έχουν ριχθεί στην μάχη με τις φλόγες υδροφόρες καθώς και εθελοντές από την δασοπυρόσβεση.

Ένα άλλο μέτωπο άνοιξε παλι το μεσημέρι στο ΔΔ Καππά του Δ. Μουζακίου όπου η χθεσινή φωτιά αναζωπυρώθηκε και έφτασε επικίνδυνα σε στάνες που βρισκόταν κοντά στην περιοχη. Εκεί επιχειρούσαν 4 οχήματα και η φωτιά τέθηκε υπο έλεγχο αργά το απόγευμα.
Νωρίτερα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά πάνω από το χωριό της Πορτής. Οι καπνοί είναι τόσο πυκνοί που φαίνονται και από το Μουζάκι και από την Πύλη. Εκφράζονται φόβοι μήπως η φωτιά γυρίσει προς το δάσος του Μουζακίου. Όλη η Πυροσβεστική δύναμη του Μουζακίου είναι στο σημείο, ενώ έχει ζητηθεί βοήθεια και από ελικόπτερο και αεροπλάνο.

porti-025 fotia porti-001_0 porti-004 porti-005
Πηγή mouzakinews.gr, karditsaportal.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή