Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στον Τύρναβο Reviewed by Momizat on . Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στον Τύρναβο οι αγρότες για τις καταστροφές που υπέστησαν από τον παγετό που έπληξε την περιοχή τις προηγ Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στον Τύρναβο οι αγρότες για τις καταστροφές που υπέστησαν από τον παγετό που έπληξε την περιοχή τις προηγ Rating: 0

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στον Τύρναβο

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στον Τύρναβο

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στον Τύρναβο οι αγρότες για τις καταστροφές που υπέστησαν από τον παγετό που έπληξε την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, δρόμος και κείμενο που λέει "ADST Η Αμπελοκαλλιέργεια <<πεθαίνει>> ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΜΑΣΙΟΥ"

Οι αγρότες διεκδικούν: Να δοθούν προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς που οι καλλιέργειες τους επλήγησαν και στη συνέχεια ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις για τις ζημιές.

Άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις ζημιάς αφού όλοι οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής μένουν χωρίς εισόδημα έχοντας πραγματοποιήσει μεγάλο μέρος από τα καλλιεργητικά έξοδα.Συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών με τα χρήματα που είναι να λαμβάνουν οι παραγωγοί ως αποζημίωση.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ και να παίρνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί.Να γίνει η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στους κτηνοτρόφους για την μεγάλη απώλεια παραγωγής γάλακτος λόγω του παγετού.

Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία σε βάρος των παραγωγών υπερπρώιμων ροδάκινων και νεκταρινιών που έλαβαν μειωμένη αποζημίωση από λάθος του συστήματος ΟΣΔΕ και να τους δοθεί τα επιπλέον ποσά που δικαιούνται. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΓΑ διότι ο οργανισμός είναι ελλιπής σε στελεχιακό δυναμικό.

Ο ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Το διεκδικητικό μας πλαίσιο θα επιδοθεί την ημέρα του συλλαλητήριου στον ΕΛΓΑ Θεσσαλίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και τον Δήμο Τύρναβου αναμένοντας να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Ενω παράλληλα απαιτούν άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Λυκουρέντζο και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λίβανο.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή