"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Μεγάλη τιμή για τα Τρίκαλα – Βραβεύονται οι δύο παγκόσμιοι Τρικαλινοί πρωταθλητές Σοφία Σακοράφα και Χρήστος Παπανικολάου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα 120 χρόνια από την ίδρυση της θα γιορτάσει την Παρασκευή (1/12, 19.00) η οικογένεια του ΣΕΓΑΣ.

Σε μια λιτή και όμορφη τελετή ανάλογη της ιστορίας της αρχαιότερης ομοσπονδίας, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο ΣΕΓΑΣ θα τιμήσει την ιστορία του, τους αθλητές του, καθώς επίσης και φορείς που στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια αρωγοί σε όλες τις δραστηριότητες του.

Στη σκηνή του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8), όπου το 1897 πραγματοποιήθηκε το συνέδριο, που καθόρισε την ύπαρξη της ομοσπονδίας, θα ανέβουν δύο  σπουδαίοι αθλητές. Πρόκειται για τον Χρήστο Παπανικολάου και τη Σοφία Σακοράφα, που στη διάρκεια της καριέρας τους σημείωσαν παγκόσμιο ρεκόρ σε επί κοντώ και ακοντισμό, αντίστοιχα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, η κατά κοινή ομολογία κορυφαία Ελληνίδα όλων των εποχών με διακρίσεις σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, θα τιμηθεί για την πορεία της και στο πρόσωπο της θα τιμηθούν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, που κατάφεραν να φέρουν σπουδαίες διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό.

Tιμής ένεκεν καλεσμένος στην κορυφαία εκδήλωση ο Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων κ Δημήτρης Χαχάμης

Στην γιορτή έχουν προσκληθεί οι εκπρόσωποι 11 σωματείων (εννέα από την Ελλάδα και δύο από την Κύπρο), που συμμετείχαν στην ίδρυση της ομοσπονδίας και συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα. Από τις σημαντικές στιγμές της βραδιάς θα είναι η προβολή του ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης, Τάκης Παπαγιαννίδης. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο δημοσιογράφος Αλέξης Κωστάλας.

Η εκδήλωση γίνεται με την καθοριστική συμβολή του Δήμου Νέας Σμύρνης, που είναι και συνδιοργανωτής και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο Γ.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ δεν είναι απλά και μόνο ένας αθλητικός φορέας παραγωγής αθλητικού και δη στιβικού ΄΄προϊόντος΄΄.Είναι κάτι πολύ περισσότερο και πιο σύνθετο. Είναι ένας οργανισμός με ιστορία 120 χρόνων, ένας οργανισμός τεράστιας και διαχρονικής παραγωγής αθλητισμού, πολιτισμού, παιδείας, κουλτούρας, πολιτικής σκέψης και οικονομικής προσφοράς στον τόπο.
    Από τα σπλάχνα του ξεπήδησαν ιδιαίτεροι και χαρισματικοί άνθρωποι, οι οποίοι διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο στα κοινωνικά, πολιτικά, αθλητικά, πολιτιστικά και οικονομικά πράγματα της πόλης, και όχι μόνο.
    Αξίζει μόνο μεγάλος Σεβασμός!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης