"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Μεγαλειώδης η πρώτη στην Ελλάδα συγκέντρωση υπέρ της κυβέρνησης

Σχετικά άρθρα

lafarm

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα μέσω των social media για συγκέντρωση στο Σύνταγμα, σε ένδειξη συμπαράστασης για τις προσπάθειες της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση και διαμαρτυρίας για την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα.
“Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε”, είναι το σύνθημα.
Οι συγκεντρωμένοι κατέλαβαν το τμήμα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη επί της Αμαλίας με εμφανή την απουσία αστυνομίας στην περιοχή.
Συμμετέχουν οργανώσεις, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και άλλοι.
Η κυκλοφορία των οχημάτων συνεχιζόταν κανονικά εκτός από το τμήμα που είχαν καταλάβει οι διαδηλωτές.
Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Embedded image permalink

View this content on zerohedge's website

Embedded image permalink

B9GNV0DIcAAzTgM

B9GM0SyIMAA0 53

Embedded image permalink

Θεσσαλονίκη
Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας έδωσαν απόψε το “παρών” στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση, που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα ελληνικά ομόλογα.

“Η ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα να σταματήσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα. Οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται πλέον στον ELA. Δεν θα δεχθούμε τον νέο εκβιασμό. Δεν θα δεχθούμε την επιστροφή του μνημονίου. Δε θα δεχθούμε την διάλυση της κοινωνίας και την συνέχιση της καταστροφής για τη χώρα μας”, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα της συγκέντρωσης που έγινε μέσω Facebook.

Οι διαδηλωτές ύψωσαν πανό που έγραφε: “Τέλος ο εκβιασμός. Κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω”. Για τις 16 Φεβρουαρίου έχει ανακοινωθεί νέα κινητοποίηση, πάλι στο Λευκό Πύργο, σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική αντιπροσωπεία που θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για να διαπραγματευθεί το ελληνικό χρέος.

Το κείμενο – πρόσκληση ανέφερε:

“Το βράδυ της Τετάρτης 4/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό.

Ούτε εμείς που τα τελευταία πέντε χρόνια ζούμε υπό το ζυγό των μνημονίων, ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέλαβε πριν λίγες μέρες και τιμά την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός.

Δεν μας φοβίζει κανένας. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει.

Κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες της χώρας την Πέμπτη 5/2 στις 18.00 και όσες άλλες μέρες χρειαστεί, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά.

Η εποχή της γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε. Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης μας.

Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας!”.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης