Μεγαλειώδης συγκέντρωση των Podemos στη Μαδρίτη Reviewed by Momizat on . Μεγαλειώδη συγκέντρωση πραγματοποίησε το Σάββατο στη Μαδρίτη το κίνημα Podemos. «Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση, δήλωσε ο ηγέτης του κινήματος Πάμπλο Ιγκλέσιας Μεγαλειώδη συγκέντρωση πραγματοποίησε το Σάββατο στη Μαδρίτη το κίνημα Podemos. «Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση, δήλωσε ο ηγέτης του κινήματος Πάμπλο Ιγκλέσιας Rating: 0

Μεγαλειώδης συγκέντρωση των Podemos στη Μαδρίτη

000
Μεγαλειώδη συγκέντρωση πραγματοποίησε το Σάββατο στη Μαδρίτη το κίνημα Podemos. «Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση, δήλωσε ο ηγέτης του κινήματος Πάμπλο Ιγκλέσιας, για να ζητήσουμε κάτι από την κυβέρνηση, αλλά για να πούμε ότι το 2015 θα υπάρχει μια κυβέρνηση των πολιτών».

Σημειώνεται πως οι τοπικές εκλογές του Μαΐου αναμένεται να αποτελέσουν και ένα πρώτο τεστ σε για τη δυναμική του ισπανικού κινήματος πολιτών που ξεκίνησε από τις πλατείες των αγανακτησμένων και έφτασε στις δημοσκοπήσεις να είναι πρώτη πολιτική δύναμη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Podemos προηγείται στην πρόθεση ψήφου αποσπώντας ψήφους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Σε δημοσκόπηση για την εφημερίδα El Pais, συγκεντρώνουν το 28,2%, με το σοσιαλιστικό PSOE να ακολουθεί με 23,5%, και το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 19,2%.

Στις Ευρωεκλογές που έγιναν τον περασμένο Μάιο, το συγκεκριμένο κόμμα που ακόμα δεν είχε αποκτήσει τη σημερινή μορφή του εξέλεξε 5 ευρωβουλευτές από συνολικά 54 που εκλέγονται στην Ισπανία.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή