ΜΕΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2014. Η Ελλάδα συνεχίζει τον Γολγοθά της. Reviewed by Momizat on . Με απώλεια του 25% του Ακαθάριστου Εθνικού της  Προϊόντος. Με διόγκωση στο 175% του ΑΕΠ του δημόσιου χρέους της. Με το 1/3 του πληθυσμού της κάτω από τα όρια τη Με απώλεια του 25% του Ακαθάριστου Εθνικού της  Προϊόντος. Με διόγκωση στο 175% του ΑΕΠ του δημόσιου χρέους της. Με το 1/3 του πληθυσμού της κάτω από τα όρια τη Rating: 0

ΜΕΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2014. Η Ελλάδα συνεχίζει τον Γολγοθά της.

ΜΕΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2014. Η Ελλάδα συνεχίζει τον Γολγοθά της.

Με απώλεια του 25% του Ακαθάριστου Εθνικού της  Προϊόντος. Με διόγκωση στο 175% του ΑΕΠ του δημόσιου χρέους της. Με το 1/3 του πληθυσμού της κάτω από τα όρια της φτώχειας.  Με 1.380.000 ανέργους, 3.000.000 ανασφάλιστους, χιλιάδες απεγνωσμένους ανθρώπους να ψάχνουν στα κοινωνικά συσσίτια – ακόμη και στα σκουπίδια για τρόφιμα, με τραγική επιδείνωση όλων των περιβαλλοντικών – κοινωνικών – επιδημιολογικών παραγόντων επιβάρυνσης της σωματικής και ψυχικής υγείας,  με κατεδάφιση του Εθνικού της Συστήματος Υγείας, με το νέο επιστημονικό δυναμικό της να σπρώχνεται στη μετανάστευση….
Κι αυτό οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος… το λένε «η Ελλάδα ξαναγίνεται κανονική χώρα», επειδή κατέστησαν την «ισχυρή Ελλάδα» – χώρα «μπαταχτσή», που δεν πληρώνει…. ακόμη και τα ομόλογά της στους πολίτες της  που αγόρασαν «με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου» και την εμφανίζουν να έχει «πρωτογενές πλεόνασμα» για να το μοιράσουν όπως τα Ραλλικά «βιβλιάρια απόρων κορασίδων».
Ασφαλώς η ΛΥΤΡΩΣΗ δεν θα προέλθει από εκείνους που «σταύρωσαν» τον λαό, που  βούλιαξαν μια πανέμορφη χώρα με πανάρχαιο πολιτισμό-προικισμένη από τη φύση-  στη παρακμή και στην υπερχρέωση, που δίνουν « γή και ύδωρ» στον Σόϊμπλε, στη Μέρκελ, στους  ηγεμόνες και στους  δανειστές – δυνάστες,  από αυτούς που την οδήγησαν  στον νεοφιλελεύθερο μνημονιακό βούρκο της κοινωνικής εξαθλίωσης, της λεηλασίας της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των ελλήνων…
Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ της χώρας και του λαού μπορεί, νομίζω, να προέλθει από τον κολασμό του ένοχου, διαπλεκόμενου, διαβρωμένου πολιτικού συστήματος εξουσίας, από την ριζική αναδιάρθρωση των πολιτικών συσχετισμών, από μια Αριστερά που συνειδητοποιεί την ιστορική της ευθύνη να κατακτήσει την ιδεολογική-προγραμματική ηγεμονία, να συνεγείρει και πάλι αυτό το ιστορικό «λίκνο της δημοκρατίας» – όπως το έκανε στην Εθνική Αντίσταση – και να πρωταγωνιστήσει με ριζικά διαφορετικό πρότυπο διακυβέρνησης και οργάνωσης της ζωής μας, με Εθνικό σχέδιο ανόρθωσης,  καθολικής Ανασυγκρότησης, στηριγμένο στα χαρίσματα – στις δημιουργικές ικανότητες του ελληνικού λαού… σε μια άλλη Ευρώπη των δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης, του κοινωνικού πολιτισμού… της νέας ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ….

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ

Αφήστε το σχόλιο σας