"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Στη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% από 24% θα προχωρήσει η κυβέρνηση από 1η Ιουλίου 2017, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας χθες με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόστος της μείωσης αυτής έχει υπολογιστεί σε 80-100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, οπότε μένει να φανεί πώς θα καλυφθεί το εν λόγω ποσό κατά τρόπο ώστε να τηρηθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού.

Τη μείωση αυτή είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στις 18 του περασμένου Ιανουαρίου στη Βουλή κατά τη διάρκεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το αγροτικό. Τότε, όπως είχε γράψει χαρακτηριστικά η «Ε», η μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% είχε αναχθεί ουσιαστικά σε εθνική γραμμή αφού ήταν μέτρο με το οποίο συμφωνούσαν όλα τα κόμματα.

«Με δεδομένη την καλή απόδοση, την υπεραπόδοση – θα έλεγα – της οικονομίας, επανεξετάζουμε το αμέσως επόμενο διάστημα –και πάντως μέσα στο 2017- τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, τον ΕΝΦΙΑ των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% σε ορισμένες κατηγορίες εισροών ιδίως στη ζωική παραγωγή και τη χρήση του εργόσημου για την οικογενειακή εργασία.

Είναι τέσσερις στοχευμένες παρεμβάσεις που επεξεργαζόμαστε και που πιστεύουμε ότι σε διαρκή διάλογο με τον αγροτικό κόσμο θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τον επόμενο διάστημα», είχε επισημάνει τότε ο κ. Αλ. Τσίπρας.

Τη μείωση του ΦΠΑ έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία και την έχει ενσωματώσει στο κυβερνητικό της πρόγραμμα. «Αυξήθηκε, κόντρα σ’ αυτά που τάζατε, ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 13% στο 24%. Αυξήσατε φόρους και εισφορές, που πλήττουν ευθέως την ανταγωνιστικότητα της πρωτογενούς παραγωγής. Συρρικνώνουν το εισόδημα των νέων αγροτών και αποτελούν μεγάλο αντικίνητρο για την πραγματοποίηση των επενδύσεων», είχε τονίσει στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης