"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.1 C
Trikala

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ – Συγκέντρωση την Παρασκευή στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία

Σχετικά άρθρα

lafarm

europe

Μετά από δεκαετίες η παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει! Η απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα θέτει σε αμφισβήτηση το σημερινό επίπεδο ζωής μας, διχάζει την κοινωνία και οδηγεί την πατρίδα μας σε εθνική και κοινωνική καταστροφή.
Μπροστά στο τεράστιο διακύβευμα για τον ελληνικό λαό και τις επόμενες γενεές, αποφασίσαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλία για να ενημερώσουμε και κινητοποιήσουμε τους πολίτες των Τρικάλων υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και της υπερψήφισης του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.
Ενώ ο χρόνος μέχρι το Δημοψήφισμα της Κυριακής τρέχει αμείλικτος, η Ελλάδα τείνει να βρεθεί αντιμέτωπη με το χειρότερο ΕΦΙΑΛΤΗ της ιστορίας της: Τη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ του κράτους και την ΕΞΟΔΟ από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια νέα Μικρασιατική καταστροφή. Η θετική ψήφος μας θα κρίνει αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες Αφρικής.
Το ερώτημα δεν είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο σχέδιο συμφωνίας που πρότεινε η τρόικα το οποίο ελάχιστα διαφέρει με αυτό που πρότεινε η κυβέρνηση.
Μπροστά μας υπάρχουν μόνο αμείλικτα διλλήματα:
· Θα σταματήσουν ή όχι οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στην Γεωργία;
· Θα υπάρχουν αύριο ή όχι ΕΣΠΑ, «Βοήθεια Σπίτι», Erasmus+ και κάθε ευρωπαϊκά επιχορηγούμενο πρόγραμμα;
· Θα μετατραπεί η στάση πληρωμών στους δανειστές σήμερα, σε στάση πληρωμών συντάξεων και μισθών αύριο;
· Θα ανοίξουν η τράπεζες με νόμισμα το ευρώ ή την δραχμή;
· Θα υπάρχουν ακέραιες οι καταθέσεις ή κουρεμένες;
· Θα συνεχίσουν να έρχονται οι τουρίστες στην χώρα ή θα ερημώσουν τα ξενοδοχεία.
· Θα λειτουργεί το κράτος πρόνοιας ή θα καταρρεύσουν τα νοσοκομεία και η περίθαλψη για τα ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού αλλά και γενικότερα;
· Θα κατατάσσεται η πατρίδα μας στον αναπτυγμένο ή στον τρίτο κόσμο;
· Θα είναι αύριο η ίδια η χώρα την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Δυστυχώς το ΟΧΙ δεν είναι διαφυγή από τα μνημόνια, τον ΕΝΦΙΑ, την φορολογία του 26%, την περικοπή μισθών και συντάξεων, τα 8 δις φόρους που προτείνει η ίδια η κυβέρνηση.
Η θέλησή μας είναι να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ! Ποτέ ξανά πλανεμένοι από παχιά λόγια και ευχάριστα ψέματα. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις επιλογές μας. Μπορούμε να βγάλουμε την χώρα από το τέλμα. Μας πρέπει να ζούμε σε χώρα παραγωγής πλούτου και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, συλλόγους ή φορείς, ανεξάρτητα από κομματική προτίμηση ή ένταξη, να πλαισιώσουν την επιτροπή και να αγωνισθούμε όλοι μαζί για:
ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο μέλλον των παιδιών μας, ΝΑΙ στην ελπίδα.
(Συγκέντρωση την Παρασκευή στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία)
Επιτροπή Πρωτοβουλίας Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης