Μερικές πρώτες σκέψεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές Reviewed by Momizat on . Οι επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές αποτελούν προνομιακό πεδίο για την έκφραση ενός μαζικού αντιμνημονιακού - αντικυβερνητικού μηνύματος προδιαγράφοντας την Οι επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές αποτελούν προνομιακό πεδίο για την έκφραση ενός μαζικού αντιμνημονιακού - αντικυβερνητικού μηνύματος προδιαγράφοντας την Rating: 0

Μερικές πρώτες σκέψεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Οι επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές αποτελούν προνομιακό πεδίο για την έκφραση ενός μαζικού αντιμνημονιακού – αντικυβερνητικού μηνύματος προδιαγράφοντας την επερχόμενη συνολική ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και της αντικοινωνικής λιτότητας. Μέσα σ αυτό το πλαίσιο, η ριζοσπαστική αριστερά και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως στόχο αφενός την ανατροπή των πολιτικών μνημονιακής διαχείρισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες συνδέονται τόσο με τον Καλλικράτη, όσο και με την δραματική μείωση του ετήσιου προϋπολογισμού για τους δήμους και αφετέρου να εκδιπλώσει ένα σχέδιο αριστερής πολιτικής για τους δήμους και τις περιφέρειες. Η ενίσχυση των μορφών συμμετοχικής δημοκρατίας στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης (βλ για παράδειγμα συμμετοχικοί προϋπολογισμοί), η ενίσχυση της οικονομικής διαφάνειας, η αναβάθμιση των δομών πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας, η εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των δημοτών στον πολιτισμό και στις αθλητικές δραστηριότητες θα αποτελέσουν αναμφίβολα ορισμένες από τις αιχμές του πολιτικού προγράμματος των δημοτικών σχημάτων και περιφερειακών σχημάτων που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η πολιτική μας στοχοθεσία οφείλει να νοηματοδοτήσει τι σημαίνει αριστερή Αυτοδιοίκηση. Θα πρέπει να είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η αριστερή Αυτοδιοίκηση θα αποτελέσει την αρχή του τέλους των μνημονιακών επιλογών. Σημαίνει ότι κανένας δεν θα βρεθεί χωρίς νερό και ρεύμα. Σημαίνει ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, κανένας δεν θα πεταχτεί στον δρόμο, δεν θα χάσει το σπίτι του.Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο δικός μας στόχος πρέπει να είναι η ματαίωση των σχεδίων ΝΔ και  ΠΑΣΟΚ για μια «χαλαρή» αυτοδιοικητική προσωποκεντρική ψήφο, να αναδείξουμε ότι πάντοτε, και κυρίως μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που θέτει το μνημόνιο, πολιτικό και αυτοδιοικητικό συμβαδίζουν.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή