"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27.5 C
Trikala

Μετά την αθλιότητα ήρθε και η γελοιότητα: Για να βγούνε οι 16 ώρες δουλειάς η κυβέρνηση «αντικαθιστά» το 24ωρο με το… 27ωρο!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Mετά τις δηλώσεις του για 16 ώρες δουλειάς τη μέρα σε δύο εργοδότες (βίντεο εδώ) ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, έβγαλε «διευκρινιστική δήλωση».

Και τι υποστηρίζει; Ιδού:

«Στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος».

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση μετά την αθλιότητα κατά των εργαζομένων με τις 16 ώρες δουλειάς, «επιστρατεύει» και τη γελοιότητα!

Κύριε υπουργέ Εργασίας οι ώρες ΔΕΝ βγαίνουν, διότι για να δουλεύει κανείς δύο 8ώρα (σε δύο εργοδότες) και να έχει και 11 συνεχείς ώρες ανάπαυσης, χρειάζεται ένα 27ωρο! Απλά μαθηματικά: 8+8+11= 27.

Σχεδιάζετε την «αντικατάσταση» του 24ωρου με το 27ωρο; 

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν κατάλαβα γιατί γκρινιάζετε.Δεν ξέρατε ποιους ψηφίζατε; Να πάτε στους βουλευτές σας να διαμαρτυρηθείτε . Εκεί να σας πατήσουν μπας και ξυπνησετε αλλά δεν το βλέπω.

  Υ.Γ: Επίσης αν έχετε καταλάβει στους εποχιακούς του τουρισμού επίδομα τέλος. Δοκιμαστικό εξάμηνο αφού.

  • Αγαπητέ κ. Μπιστερλή, τι δεν καταλάβατε; Πως αλλιώς θα υλοποιηθεί η υπόσχεση του Πρωθυπουργού για 1.500 ευρώ μηνιαίως; Θα λαμβάνεις από τον έναν εργοδότη 750 για οκτάωρο και άλλα τόσα από το δεύτερο. Ιδού τα 1.500.
   Υ.Γ. Μεικτά ε; Μην παίρνουμε φόρα…

  • Θα είχε πράγματι πολύ γέλιο, να είχε βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να έπρεπε αυτοί να ενσωματώσουν αυτή την κοινοτική οδηγία.
   Είδαν τι έπαθαν το 2015, με όσα αναγκάστηκαν να ψηφίσουν τότε.

   • Εντάξει ΣΧΟΛΙΟ, μας ξεγέλασες…
    Υ.Γ. Θα είχε λοιπόν πράγματι πολύ γέλιο, εάν η γιαγιά μου είχε …μέζεα. Είδε τι έπαθε όταν πήγε να κάνει παιδιά χωρίς τον άνδρα της…

 2. Δουλέψτε 16 ώρες κορόιδα και πληρώστε και χαράτσια και εφορία κανονικά και με το νόμο για να φοροδιαφεύγουν και να πλουτίζουν οι ζαμπλουτοι, τεμπέληδες , μαστουρομενοι γόνοι των επιχειρηματιών των ομίλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης