Μετά την Μύρτιδα θα γνωρίσουμε στις 19 Ιανουαρίου την Αυγή ηλικίας 7.000 ετών – Κατοικούσε στο σπήλαιο Θεόπετρας Reviewed by Momizat on . «Η Αυγή στην αυγή του πολιτισμού», είναι το θέμα ημερίδας που θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως. Πρόκειται για μία ημερίδα «Η Αυγή στην αυγή του πολιτισμού», είναι το θέμα ημερίδας που θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως. Πρόκειται για μία ημερίδα Rating: 0

Μετά την Μύρτιδα θα γνωρίσουμε στις 19 Ιανουαρίου την Αυγή ηλικίας 7.000 ετών – Κατοικούσε στο σπήλαιο Θεόπετρας

Μετά την Μύρτιδα θα γνωρίσουμε στις 19 Ιανουαρίου την Αυγή ηλικίας 7.000 ετών – Κατοικούσε στο σπήλαιο Θεόπετρας

«Η Αυγή στην αυγή του πολιτισμού», είναι το θέμα ημερίδας που θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως. Πρόκειται για μία ημερίδα όπου θα γίνουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, που θα συμβάλλουν στην κατανόηση της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Η Αυγή κατοικούσε στο σπήλαιο Θεόπετρας και ήταν ηλικίας 7.000 ετών

Οκτώ χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση της Μύρτιδος, την άνοιξη του 2010 στο ίδιο Μουσείο, θα παρουσιαστεί η ανάπλαση του προσώπου της Αυγής, μιας γυναίκας της μεσολιθικής εποχής του 7000 π.Χ., η οποία κατοικούσε στο σπήλαιο της Θεόπετρας των Τρικάλων, όπως μαθαίνουμε από τον κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη, επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει επενδύσει γνώση και χρόνο για να μας συστήσει τους προγόνους μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΟΠΕΤΡΑΣ

Το όνομά της είναι βεβαίως συμβολικό καθώς έζησε την εποχή της αυγής του Πολιτισμού. Η Αυγή βρέθηκε από την αρχαιολόγο Νίνα Κυπαρίσση – Αποστολίκα και είναι το δεύτερο πρόγραμμα ανάπλασης που βασίστηκε σε κρανίο, το οποίο βρέθηκε σε αρχαιολογικές ανασκαφές.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΥΓΗ ΘΕΟΠΕΤΡΑ

Ως «πολιτισμός» ορίζεται η κοινωνική κληρονομιά του ανθρώπινου είδους ως συνόλου, συνίσταται δε, στη γλώσσα και τις ιδέες, στις πεποιθήσεις και τους θεσμούς, στα ήθη, τα έθιμα και τα ταμπού, στα εργαλεία και τις τεχνικές, στις τέχνες και τις τελετουργίες, και σε οποιεσδήποτε δυνατότητες και συνήθειες έχει αποκτήσει ο άνθρωπος ως μέλος της κοινωνίας.

Επειδή ο πολιτισμός εξαρτάται από την ικανότητα του ανθρώπου να μαθαίνει και να μεταβιβάζει τη γνώση του στις επόμενες γενεές, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν Πανεπιστημιακοί και άλλοι ειδικοί επιστήμονες και θα μιλήσουν για την πορεία των επιστημών τους από την εποχή της Αυγής μέχρι σήμερα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή