Μετά τις διακοπές στα Τρίκαλα, τα αυξημένα διόδια Reviewed by Momizat on . Αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2014, αλλά και αναπροσαρμογές των διοδίων, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης,  ανακοίνωσαν από  τον περασμένο Δεκέμβριο Αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2014, αλλά και αναπροσαρμογές των διοδίων, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης,  ανακοίνωσαν από  τον περασμένο Δεκέμβριο Rating: 0

Μετά τις διακοπές στα Τρίκαλα, τα αυξημένα διόδια

Μετά τις διακοπές στα Τρίκαλα, τα αυξημένα διόδια

Αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2014, αλλά και αναπροσαρμογές των διοδίων, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης,  ανακοίνωσαν από  τον περασμένο Δεκέμβριο οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν και διαχειρίζονται τους αυτοκινητοδρόμους.

Συγκεκριμένα, στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου, οι αυξήσεις αφορούν μόνο όσους πληρώνουν μετρητά και ανέρχονται σε 0,040 ευρώ/χλμ , με τις νέες τιμές να διαμορφώνονται ως εξής: 2,40 ευρώ για τις μοτοσικλέτες, 3,50 ευρώ για ΙΧ, 8,7 ευρώ για μικρά φορτηγά, 12,2 ευρώ για νταλίκες. Και στο Μοσχοχώρι 2,8 ευρώ για μοτοσικλέτες, 4 ευρώ για ΙΧ, 10,10 ευρώ για φορτηγά και 14,10 ευρώ για νταλίκες.

Στους υπόλοιπους σταθμούς, γίνονται αναπροσαρμογές. Στις κατηγορίες 1 και 2 (μοτοσικλέτες και ΙΧ) επέρχεται μείωση που δεν είναι ορατή, λόγω της πολύ μικρής διαφοράς και της στρογγυλοποίησης, ενώ στις κατηγορίες 3 και 4 (μικρά φορτηγά και νταλίκες), η αναπροσαρμογή επιφέρει μειώσεις, και αυτό οφείλεται στον αρνητικό δείκτη τιμών καταναλωτή.

Σημειώνεται, ωστόσο ότι φθηνότερα διόδια κατά 20% καταβάλλουν οι οδηγοί από την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013 στους σταθμούς διοδίων Ζευγολατιού και Ρίου της Ολυμπίας Οδού (Κορίνθου-Πατρών), ενώ παρέχεται και πρόσθετη έκπτωση 10% ειδικά στους κατόχους (συνδρομητές) του ηλεκτρονικού πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS.

Επισημαίνεται ότι στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας και Ισθμού οι τιμές διέλευσης παραμένουν στα 3,2 ευρώ ανά διέλευση για τα ΙΧ οχήματα.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή