Μετά τους δασκάλους, και η ΕΛΜΕΤ ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση Reviewed by Momizat on . Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απόφαση να ακυρωθούν στην πράξη τα περιβόητα σεμινάρια προς τους διευθυντές (από τα υπουργείο Παιδείας), η ΕΛΜΕ Τρικάλων αντιδρά Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απόφαση να ακυρωθούν στην πράξη τα περιβόητα σεμινάρια προς τους διευθυντές (από τα υπουργείο Παιδείας), η ΕΛΜΕ Τρικάλων αντιδρά Rating: 0

Μετά τους δασκάλους, και η ΕΛΜΕΤ ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση

Μετά τους δασκάλους, και η ΕΛΜΕΤ ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απόφαση να ακυρωθούν στην πράξη τα περιβόητα σεμινάρια προς τους διευθυντές (από τα υπουργείο Παιδείας), η ΕΛΜΕ Τρικάλων αντιδρά στην αξιολόγηση – χειραγώγηση.

Αυτή η πρακτική, να γίνονται σεμινάρια προς διευθυντές μέσα στις εξετάσεις, να δίνονται κατευθύνσεις στους διευθυντές, πώς θα αξιολογούν κάτι που… δεν αξιολογείται (τα μη μετρήσιμα δεδομένα του μαθήματος, δεν μπορούν να τεθούν επί τάπητος), έχει ήδη με επιτυχία αντιμετωπιστεί από τους τρικαλινούς δασκάλους.
Ουδείς εκπαιδευτικός, εξάλλου, δεν δήλωσε ότι δεν θέλει αξιολόγηση. Αλλά ο τρόπος που γίνεται, η σύνδεση με την απόλυση, τα διάφορα ερωτήματα που δεν έχουν σχέση με την εκπαίδευση, καθιστούν καχύποπτη την εκπαιδευτική κοινότητα. Η οποία έχει ήδη υποβάλλει προτάσεις (από τη δεκαετία του ’90…), αλλά αυτές δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν.
Ετσι, η ΕΛΜΕΤ, οργανώνει και συγκέντρωση στο 2ο Λύκειο την ερχόμενη Παρασκευή, με κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διευθυντές και να μην πάνε στο σεμινάριο, αλλά και καθηγητές, για να πάνε στη συγκέντρωση. Συμπληρωματικά στην απόφαση αυτή, η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση από τις 11 μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕΤ είναι η ακόλουθη:
ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Συνάδελφοι-σες,

Η Περιφερειακή Δ/ση Θεσσαλίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Τρικάλων οργανώνουν  τα σεμινάρια επιμόρφωσης Διευθυντών σχολείων για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και στα Τρίκαλα. Για άλλη μια φορά δηλαδή απαξιώνουν και εναντιώνονται στις συλλογικές αποφάσεις του Κλάδου καλώντας τους Διευθυντές των  Σχολείων  Δευτεροβάθμιας σε σεμινάρια στα «πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Επιμόρφωσης  Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης».

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κλήθηκαν οι Διευθυντές των σχολείων σε περίοδο εξετάσεων να αφήσουν τα σχολεία τους για να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια. Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι ενώ οι Διευθυντές θα πρέπει να παρευρίσκονται υποχρεωτικά στα σχολεία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις της Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ αυτό δεν φάνηκε να ενδιαφέρει τους  οργανωτές των σεμιναρίων.  Η επιμόρφωση των Διευθυντών στο νομό μας αν και αρχικά είχε οριστεί για 19-20 Ιουνίου, μετατέθηκε για 26-27 Ιουνίου ύστερα από την παρέμβαση-αντίδραση του ΔΣ της ΕΛΜΕΤ.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Τρικάλων αποφάσισε να μπλοκάρει τα σεμινάρια της ντροπής. Με βάση τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης προέδρων ΕΛΜΕ και τις αποφάσεις τις Ομοσπονδίας ενεργοποιεί όλες τις απαραίτητες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων αυτών.

Γι’ αυτό, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤ:

  • Κηρύσσει τρίωρες στάσεις εργασίας για τις παραπάνω ημερομηνίες, 26-27 Ιουνίου, τις τρεις πρώτες ώρες της πρωινής ζώνης από 08:00-11:00.
  • Επίσης η Ο.Λ.Μ.Ε κηρύσσει τρίωρες στάσεις εργασίας για τις τρείς τελευταίες ώρες της πρωινής ζώνης 11:00-14:00

Οι στάσεις εργασίας διευκολύνουν τους Διευθυντές των σχολείων να μην συμμετέχουν στα σεμινάρια αυτά.

Η ΕΛΜΕΤ καλεί,

  • Όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων στο 2ο ΓΕΛ Τρικάλων τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου.
  • Όλοι μαζί ακυρώνουμε κάθε προσπάθεια  εφαρμογής της Αξιολόγησης – Χειραγώγησης.
  • Όλοι μαζί βάζουμε φραγμό στα καταστροφικά σχέδιά τους για τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου.  

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤ

 

 

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ είναι η ακόλουθη:
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

 

Το ΥΠΑΙΘ και το ΙΕΠ προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην προώθηση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού. Ήδη έχουν προγραμματιστεί από το ΙΕΠ σεμινάρια επιμόρφωσης διευθυντών σχολείων σε πολλές περιοχές της χώρας.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να οργανώσουν την παρέμβασή τους ενάντια στα σεμινάρια αυτά προκηρύσσοντας κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και κάθε άλλη συλλογική κινητοποίηση.

Καλούμε ιδιαίτερα τους διευθυντές των σχολείων να μην ενδώσουν στις εντολές του ΥΠΑΙΘ, να μην γίνουν τα εκτελεστικά όργανα μιας πολιτικής που κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς και ανοίγει το δρόμο για την επόμενη κινητικότητα και τις απολύσεις.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας την Πέμπτη 26/6 και την Παρασκευή 27/6, από τις 11 π.μ.– 14.00 συμπληρωματικές στις στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Τρικάλων για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση για το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων που οργανώνονται. 

 

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Θέμης Κοτσιφάκης

Ο Γεν Γραμματέας Σταμάτης Νικολάου

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή