Μεταξύ συγγενών και φίλων… Reviewed by Momizat on . Τελικά, τι τιμήθηκε σήμερα, και από ποιον; Η εξέγερση της 2ας Φεβρουαρίου 1925, θα απαντήσει, όποιος γνώριζε την ανακοίνωση του Δήμου για τη διοργάνωση της σχετ Τελικά, τι τιμήθηκε σήμερα, και από ποιον; Η εξέγερση της 2ας Φεβρουαρίου 1925, θα απαντήσει, όποιος γνώριζε την ανακοίνωση του Δήμου για τη διοργάνωση της σχετ Rating: 0

Μεταξύ συγγενών και φίλων…

Μεταξύ συγγενών και φίλων…

Τελικά, τι τιμήθηκε σήμερα, και από ποιον; Η εξέγερση της 2ας Φεβρουαρίου 1925, θα απαντήσει, όποιος γνώριζε την ανακοίνωση του Δήμου για τη διοργάνωση της σχετικής εκδήλωσης. Παρέστησαν και πάλι ελάχιστοι: αρκετοί πολιτικοί, λίγος κόσμος. Απουσίαζαν οι τρικαλινοί. Μη ευάριθμη η συμμετοχή, άγνοια για το τι συνέβη, παρά τις προσπάθειες της Πρωτοβουλίας που προ διετίας είχε συσταθεί για την αναγνώριση της εξέγερσης.

Και φθάσαμε χθες, να τελείται ένα μνημόσυνο, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κυριολεκτικά, διότι έγινε επιμνημόσυνη δέηση (με τον παλιό αγροτοσυνδικαλιστή Γ. Ρίτσιο, να επιπλήττει τον μητροπολίτη για την απουσία του) και μετά απηύθυνε ομιλία ο αντιναύαρχος ε.α. Ν. Γκόγκος. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Χρ. Λάππας, δεν απηύθυνε χαιρετισμό, καθώς είπε ότι με την παρουσία του τιμά την επέτειο.

Η ουσία είναι, ότι αν κάποιος ρωτούσε χθες το πρωί, οποιονδήποτε τρικαλινό, «τι γίνεται στην Ασκληπιού», θα εισέπραττε ως απάντηση ένα μεγαλοπρεπέστατο «Α, δεν ξέρω». Αυτό είναι το πρόβλημα: αν είναι σημαντική – που είναι – η επέτειος και η ίδια η εξέγερση, ας γίνει δίωρο σχετικό μάθημα στα σχολεία. Αλλιώς, σε ένα – δύο χρόνια, ουδείς θα θυμάται, για ποιους λόγους αγωνίστηκαν προ 89 ετών οι τρικαλινοί.

Θανάσης Μιχαλάκης
epeteios3 epeteios1

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή