"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

37.4 C
Trikala

Μεταφέρονται στον προσφυγικό καταυλισμό του Κουτσόχερου οι Φαρκαδόνιοι πλημμυροπαθείς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με εντολή του Υπουργείου Μετανάστευσης  σε λιγότερο από δυο 24ωρα, εκκενώθηκε εσπευσμένα ο προσφυγικός καταυλισμός του Κουτσοχέρου και οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σε άλλες Δομές της Νότιας Ελλάδας.

Τα κοντέινερ επισκευάστηκαν για τη στέγαση των πλημμυροπαθών από τη Φαρκαδόνα και την ευρύτερη περιοχή, που έμειναν άστεγοι και έχουν εγγραφεί σε «λίστες» μετά την καταστροφική επέλαση του «Daniel». Ένα μοτίβο μετά από μια καταστροφή, επαναλαμβανόμενο.

Γίνεται η καταστροφή, πέφτουν όλοι επάνω για να δείξουν πως ενδιαφέρονται, βγαίνουν ανακοινώσεις για μέτρα ανακούφισης, δίνονται τα πρώτα ψίχουλα για να φανεί πως δεν εγκαταλείπονται όσοι υποφέρουν.

Ξεκίνησε το «παραμύθι» των αποζημιώσεων. Ακούνε αποζημιώσεις οι άμοιροι πολίτες και νομίζουν πως θα χτίσουν ξανά τα σπίτια τους που τους τα πήρε το νερό.

Δεν ξέρουν τι Γολγοθάς τους περιμένει …και μετά λήθη…. κι έτσι η ζωή συνεχίζεται ως την επόμενη καταστροφή…

Ποιο είναι το μακρόπνοο σχέδιο της κυβέρνησης για τέτοιου είδους καταστροφές; Για οικογένειες και παιδιά που μένουν χωρίς σπίτι, χωρίς περιουσία, χωρίς όνειρα; Δείτε τους σεισμοπαθείς σε κοντινές περιοχές και θα καταλάβετε…

Κοντέινερ για σπίτι, κοντέινερ για σχολείο και αναμονή αποζημιώσεων. Σχέδιο γνωστό ως «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

 Ένας κρατικός μηχανισμός γυμνός και χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία. Εμφανίστηκε και η κλιματική κρίση και “έπεσαν” όλα πάνω της βέβαια, δεν φταίει η ανικανότητα των «αρίστων» του επιτελικού κράτους σε καμία περίπτωση…

Δυστυχώς συσσωρεύονται πλήθος προβλημάτων και αποδεικνύεται καθημερινά… ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης