"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Με αμυντική και αρνητική διάθεση η καμπάνια της ΝΔ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στον φόβο και σε «μαύρο» σύνθημα στηρίζεται και αυτή τη φορά η καμπάνια της ΝΔ. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ήδη από την παραμονή Πρωτοχρονιάς το βασικό προεκλογικό σλόγκαν του ενός εταίρου της συγκυβέρνησης, που έχει τίτλο «Εμείς με την Ελλάδα δεν παίζουμε». Είναι μήνυμα άμυνας, καθώς απευθύνεται ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας ότι κάποιοι άλλοι παίζουν με τη χώρα μας. Και μάλιστα, θεωρούν ότι οι «άλλοι», που δεν κατονομάζονται, «Παίζουν την Ελλάδα στα Ζάρια»,. Τα πολιτικά αυτά μηνύματα δείχνουν άμυνα, αφού δεν λένε τι θα κάνει η ΝΔ. Δείχνουν, επίσης, μεγάλη υποχώρηση του λόγου της ΝΔ, που δεν υπερασπίζεται το έργο της. Και, τέλος, φανερώνουν αδυναμία παραγωγής λόγου που να δείχνει το μέλλον. Κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προχώρημα της κατάστασης.
nd2
Είναι, δε, αξιομνημόνευτο, πότε πρόλαβε να παραγγελθεί στην εταιρία, αυτή να το ετοιμάσει, να εγκριθεί, να αρχίσει να διαφημίζεται στις ιστοσελίδες…. Ηταν τόσο σίγουροι ότι θα πάμε σε εκλογές;
Όπως και να ‘χει, η μαύρη διαφήμιση για τη ΝΔ, δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Ακόμη και τον περασμένο Μάιο, το κεντρικό σύνθημα «Σταθερά Βήματα Μπροστά». Αλλά και το 2009, στη διαφαινόμενη συντριβή από τον ΓΑΠ, υπήρχε το «Απόφαση ευθύνης» και το «Μαζί πάμε την Ελλάδα Μπροστά». Φυσικά, καμία σχέση όλα αυτά με το μοναδικό σύνθημα που έμεινε στην ιστορία διαχρονικά για τη ΝΔ, εκείνο του 2000, με το τραγούδι «Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα, και τη θέλουμε»… Βέβαια ήταν κάπως λαϊκιστικό, αλλά τουλάχιστον έμενε στον ψηφοφόρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης