Με αποχή διαρκείας απειλούν οι δικηγόροι λόγω του ασφαλιστικού Reviewed by Momizat on . Την πλήρη διαφωνία τους εκφράζουν οι δικηγόροι με το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο, όπως λένε, «οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματ Την πλήρη διαφωνία τους εκφράζουν οι δικηγόροι με το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο, όπως λένε, «οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματ Rating: 0

Με αποχή διαρκείας απειλούν οι δικηγόροι λόγω του ασφαλιστικού

dikigoroi2

Την πλήρη διαφωνία τους εκφράζουν οι δικηγόροι με το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο, όπως λένε, «οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου».

Μετά από το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ που συνήλθε το απόγευμα, αποφασίστηκε να συγκληθεί έκτακτη ολομέλεια όλων των συλλόγων της χώρας ενώ η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι αποχή αορίστου διαρκείας.

«Η επιβάρυνση του κάθε δικηγόρου με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23% , της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, οδηγεί σε μηδενισμό του εισοδήματός του. Ενώ είναι γνωστό, ότι ήδη σήμερα οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ισχύουσες – συνεχώς αυξανόμενες – ασφαλιστικές εισφορές» αναφέρει ο ΔΣΑ, ενώ ο κλάδος φαίνεται αποφασισμένος για κινητοποιήσεις.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή