Με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ Reviewed by Momizat on . Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την προσπάθεια να στηθεί γύρω από την έξοδο της χώρας στις αγορές  ένα successstory 2 από την κυβέρν Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την προσπάθεια να στηθεί γύρω από την έξοδο της χώρας στις αγορές  ένα successstory 2 από την κυβέρν Rating: 0

Με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την προσπάθεια να στηθεί γύρω από την έξοδο της χώρας στις αγορές  ένα successstory 2 από την κυβέρνηση και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας αποτελεί και ο τρόπος που η κυβέρνηση Σαμαρά προσπάθησε  να αξιοποιήσει την επίσκεψη  Μέρκελ στην Ελλάδα, η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Έπειτα από τέσσερα χρόνια δολοφονικών, μνημονιακών πολιτικών, η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης και αποσύνθεσης, προκειμένου να διασωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. Σε αυτήν την στρατηγική της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας που επιβάλλεται με τον πιο βίαιο τρόπο στην περίπτωση της Ελλάδας, κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η γερμανική κυβέρνηση και οι επιλογές της. Η Μέρκελ, ως επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης, εκφράζει το πιο σκληρό και αντιδραστικό κομμάτι του κεφαλαίου, που επιδιώκει να μετατρέψει την περιφέρεια της ευρωζώνης σε αποικία χρέους και ανέργων. Το αποτέλεσμα αυτών των χυδαίων, ληστρικών και ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών έχει μετατρέψει  σε κοινωνικό  νεκροταφείο  τη χωρά  μας: ανεργία πάνω από 30%, ισοπεδωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, υποσιτισμένα παιδιά, «λουκέτα» σε σχολεία. Η Κυβέρνηση  διαβεβαίωσε με κάθε τρόπο τους δανειστές ότι δεν πρόκειται ούτε στιγμή να αμφισβητήσει την κυρίαρχη πολιτική της λιτότητας και να θέσει στο τραπέζι τα συμφέροντα της χώρας, είναι  προσβλητικό για τον ελληνικό λαό να αντιμετωπίζεται με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν μπορούν να συγκαλύψουν το μνημονιακό έγκλημα. Το πολιτικό κατεστημένο απαιτεί από μάς εθνική χαρά και εορτασμό της ηρωικής εξόδου στις αγορές προφανώς  όμως  πρόκειται για άλλη μια μέρα θλίψης.  Για άλλη   μια φορά δανειζόμαστε πτωχευμένοι, υπό συνθήκες που βαθαίνουν την πτώχευση, προϊδεάζουν την επιμήκυνσή της στο διηνεκές, και δεν περιέχουν καμία απολύτως προοπτική.

 Κάτι που, βεβαίως, είναι απολύτως λογικό όταν στην εξουσία ανακυκλώνουμε ακριβώς το ίδιο πολιτικό προσωπικό που απαιτούσε από εμάς να τους δοξάζουμε το 2010 και το 2012. Η μόνη  απάντηση είναι η ανάδειξη μιας κυβέρνησης της αριστεράς που θα ακυρώσει τα μνημόνια και θα συγκρουστεί με τους δανειστές.

 Νέοι- νέες ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας