"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Με αφορμή το σχόλιό σας  «Ενοχλητική παραφωνία στα Τρίκαλα»  

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θωμάς Δασκάλου : Θα ήθελα να δώσω και μια πιο ευρύτερη διάσταση στα προβλήματα που ανακύπτουν από τας ανωνύμους οδούς, τις μετονομασίες οδών αλλά  και τις αλλαγές των αριθμήσεων κτιρίων
Τα προβλήματα είναι σοβαρότατα, ειδικά στην σημερινή ηλεκτρονική εποχή, καθόσον,  η ταυτότητα του κάθε κτιρίου είναι καταχωρημένη σε όλες τις ηλεκτρονικές βάσεις πληροφοριών.
Στο Κτηματολόγιο, στο ΤΑΧΙS, στα αρχεία του  Δήμου, της Υπηρεσίας Υδρεύσεως , Δ.Ε.Η. , στα στοιχεία των Τραπεζικών συναλλαγών, στους διαδικτυακούς τηλεφωνικούς καταλόγους και ηλεκτρονικές διαφημιστικές προβολές, στους δορυφορικούς χάρτες (Google map), στα mails,  στις διάφορες τράπεζες πληροφοριών, στις εμπορικές συναλλαγές μέσω Internet, ταχυδρομικούς κώδικες κλπ.
Κάθε αλλαγή, ειδικά για τις εμπορικές επιχειρήσεις, προϋποθέτει  την  άμεση ενημέρωση της επαγγελματικής έδρας στην Εφορία, καθώς και πρόσθετο οικονομικό κόστος αφού θα απαιτηθούν ενημερώσεις στις διαφημιστικές μακέτες (εφημερίδες,prospectus, card visit),  καθώς και στις αντίστοιχες δικτυακές ιστοσελίδες.
Για να γίνει πιο κατανοητή η αναστάτωση που μπορεί να προκληθεί από την έλλειψη ονομασίας ή μετονομασίας μιας οδού, όπως και η αλλαγή της αρίθμησης των κτιρίων, θα αναφερθώ στο πρόσφατο σχετικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε τελευταίως με την διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών για την ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», που ταλαιπώρησε  εκατοντάδες συμπολίτες.
Μια τέτοια αλλαγή απαιτεί μία χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία για την ταυτοποίηση του ακινήτου, για την οποία πρέπει να κινηθεί ολόκληρος μηχανισμός της αρμόδιας Υπηρεσίας του πολεοδομικού γραφείου του Δήμου με τις σχετικές αυτοψίες, σύνταξη εκθέσεως, έκδοση βεβαιώσεων κ.λ.π.
 Η ίδια διαδικασία ισχύει και για την υποβολή των δικαιολογητικών για την σύνδεση με φυσικό αέριο. Απαιτείται ειδική βεβαίωση ταυτοποίησης του κτιρίου σε περίπτωση που τα στοιχεία της διεύθυνσης δεν αντιστοιχούν με εκείνη του λογαριασμού Δ.Ε.Η. ή της οικοδομικής αδείας.
Οξύτατο θα είναι και το πρόβλημα που θα ανακύψει με τα Ενεργειακά Πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί η πρόκειται να εκδοθούν, καθόσον θα υπάρχει μια ανακολουθία με τα στοιχεία της αντίστοιχης οικοδομικής αδείας.
Τα στοιχεία αυτά καταχωρούνται  στην βάση δεδομένων του ΥΠΕΚΑ και παραμένουν  αμετάβλητα για μια δεκαετία, με όποια προβλήματα και αδιέξοδα συνεπάγονται στις συμβολαιογραφικές  πράξεις.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης