Με Γλέζο ημερίδα του ΕΛΟΚ για την Εθνική Αντίσταση Reviewed by Momizat on . ΣΑΒΒΑΤΟ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013 ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΛΥΒΙΑ Του Χρήστου  Παπαπολύκαρπου Στις μεγάλες αρετές του έθνους μας συγκαταλέγεται και η Εθνική Αντίσταση. Είναι γεγον ΣΑΒΒΑΤΟ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013 ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΛΥΒΙΑ Του Χρήστου  Παπαπολύκαρπου Στις μεγάλες αρετές του έθνους μας συγκαταλέγεται και η Εθνική Αντίσταση. Είναι γεγον Rating: 0

Με Γλέζο ημερίδα του ΕΛΟΚ για την Εθνική Αντίσταση

Με Γλέζο ημερίδα του ΕΛΟΚ για την Εθνική Αντίσταση

ΣΑΒΒΑΤΟ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013 ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

Του Χρήστου  Παπαπολύκαρπου

Στις μεγάλες αρετές του έθνους μας συγκαταλέγεται και η Εθνική Αντίσταση. Είναι γεγονός,  μάλιστα, παγκοσμίως αποδεκτό πως ο έλληνας δεν στέργει τη σκλαβιά  και

γι’ αυτό αγωνίζεται για το υπέρτατο αγαθό, την  ανεξαρτησία του, την ελευθερία του.

Ελεύθερη θέλει να έχει τη σκέψη του για να πορεύεται ανάλογα στο χρόνο.

kalybiaΘέλει να μεγαλουργεί και για να το επιτύχει νοιάζεται για το χώρο όπου κινείται ώστε να το διατηρεί καθάριο, χωρίς ίχνος εξάρτησης και καταχνιάς.

Το απέδειξε και το  δείχνει στην κάθε έξωθεν επιβουλή. Ναι, το έδειξε περίτρανα στον πόλεμο του 1940, όταν ξεσηκώθηκε, αντιστάθηκε σθεναρά σε εθνικό επίπεδο με την Εθνική Αντίσταση (1941-1944). Σε βουνά και θάλασσες, σε πόλεις και χωριά, παντού ο έλληνας η ελληνίδα έδειξαν το μεγαλείο τους, γράφοντας χρυσές σελίδες δόξας, γενναιότητας, αυτοθυσίας, αλτρουισμού.

Ε, τα υψηλά αυτά ιδανικά της ανεξάρτητης, καθάριας σκέψης και έκφρασης, του περήφανου λαού, του ελληνικού, είναι εκείνα για τα οποία αντιστέκεται μαχόμενος μέχρι εσχάτων.

Αυτή η ανάλυση και αναφορά θα γίνει από τον αγωνιστή της Λευτεριάς, τον Μανώλη Γλέζο, τον αντιστασιακό, που από νεαρή ηλικία δεν πτοήθηκε αλλά σθεναρά, ύψωσε το ανάστημά του με αυταπάρνηση και αστραπιαία αντέδρασε – αντιστάθηκε στον κατακτητή.

Ο ΕΛΟΚ, όπως στη δημιουργική του πορεία καταφαίνεται, αναγνωρίζει και τιμά τους αγωνιστές της Λευτεριάς σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της γης.

Τιμά μικρούς και μεγάλους μανάδες και παιδιά, γυναίκες που σαν αμαζόνες σκαρφάλωναν στα κακοτράχαλα βουνά, αψηφώντας τα πάντα, για να κουβαλήσουν τρόφιμα, φάρμακα, μάλλινες κάλτσες, φανέλες και πολεμοφόδια στην πρώτη γραμμή  όπου σκληρά πολεμούσαν οι  φαντάροι μας ενάντια στον άξονα που, χωρίς ντροπή και ίχνη ανθρωπιάς, ήθελαν να υποτάξουν ακόμα και τη συνείδηση ενός ένδοξου λαού, του ελληνικού.

Στην εκδήλωση της 19ης Οκτωβρίου 2013 ο ΕΛΟΚ τιμά όλους τους Μεγαλοκαλυβιώτες που αντιστάθηκαν τη φρικτή εκείνη περίοδο του πολέμου.

Τιμά επίσης τον Μεγαλοκαλυβιώτη αγωνιστή Σεραφείμ Τριανταφύλλου που εκτελέσθηκε στις 30 Ιουνίου του 1944  από τους Γερμανούς .

Πιστεύεται ότι, το ερχόμενο Σάββατο, ώρα 8,00 μμ),  θα δώσουν βροντερό «Παρών» πολλοί Μεγαλοκαλυβιώτες και φίλοι.

Καλή επιτυχία!

(Στη φωτογραφία, ο Μανώλης Γλέζος ανάμεσα από τον πρόεδρο και τον Γ.Γ.του ΕΛΟΚ Ερευνητή-Λαογράφου Προέδρου του ΕΛΟΚ Χρ. Παπαπολύκαρπου και Κων. Ρεντζιά αντίστοιχα)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή