Με εθελοντές ….καθάρισαν το δάσος Διαλεχτού Reviewed by Momizat on . Η συμμετοχή εκατοντάδων τρικαλινών και το εκφρασμένο ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος, ήταν τα δύο στοιχεία που κυριάρχησαν στη σημερινή εκδήλωση Η συμμετοχή εκατοντάδων τρικαλινών και το εκφρασμένο ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος, ήταν τα δύο στοιχεία που κυριάρχησαν στη σημερινή εκδήλωση Rating: 0

Με εθελοντές ….καθάρισαν το δάσος Διαλεχτού

dialexto 2

Η συμμετοχή εκατοντάδων τρικαλινών και το εκφρασμένο ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος, ήταν τα δύο στοιχεία που κυριάρχησαν στη σημερινή εκδήλωση στο δάσος Διαλεχτού. Με αφορμή την περιβαλλοντική διοργάνωση με εθελοντικό χαρακτήρα, Let’sdoitGreece, οι τρικαλινοί ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του Δήμου Τρικκαίων, μετονομάζοντας το σε… Let’sdoitTrikala. Απέδειξαν, έτσι, ότι η περιβαλλοντική ευαισθησία μπορεί να ενεργοποιηθεί, όταν βρει πρόσφορο έδαφος και την κατάλληλη παρακίνηση. Κάτι που στα Τρίκαλα έγινε στο πλαίσιο του Let’sdoitGreece, αλλά όχι μόνο. Διότι η συγκεκριμένη προσφορά των πολιτών, απετέλεσε την αρχή μιας γενικότερης εκστρατείας για καθαρισμό όλων των αλσών, αλσυλλίων και δασών του Δήμου Τρικκαίων. Ουσιαστικά, η κινητοποίηση των τρικαλινών συνοδεύτηκε από τα θετικό μήνυμα αλλαγής της νοοτροπίας και της συμμετοχής – ενεργοποίησης σε δράσεις για να αλλάξουν οι όροι της διαβίωσης. Διότι δεν έγινε μόνο καθαρισμός του όμορφου πλατανόδασους Διαλεχτού, αλλά και νέα κιόσκια παραγγέλθηκαν – καθώς τα παλιά είχαν αφεθεί να σαπίζουν -, ενώ επιδιορθώθηκαν και οι ξύλινες παιδικές χαρές.

dialexto 1
Για τον λόγο αυτόν, στη σημερινή δράση συμμετείχαν και υπηρεσίες του Δήμου εθελοντικώς υπηρεσία πρασίνου και χειριστές μηχανημάτων), αλλά και πολίτες. Συγκεκριμένα, μετείχαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, σπουδαστές της ΣΜΥ, οι υπεύθυνοι του Δασαρχείου Τρικάλων. Επίσης, όμως, συμμετείχε πλήθος εθελοντών: εκτός από την Ομάδα Εθελοντών Δήμο Τρικκαίων, μετείχαν ο Σύλλογος Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων ΣΠΟΡΤ, ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων ΣΟΧΤ, η λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ΛΕΔ, η ΚΟΙΝΣΕΠ «Κηποδημιουργίες», οι Πρόσκοποι, οι Οδηγοί. Και, βεβαίως, οι μεμονωμένοι τρικαλινοί, που μαζί με τα παιδιά τους συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Εξάλλου, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ευχαρίστησε όλους, όσοι μετείχαν στην κινητοποίηση για το περιβάλλον, τονίζοντας: «Οφείλω να ευχαριστώ όλους τους φορείς που συμμετείχαν. Και συνεχίζουμε! Γιατί τίποτε δεν θα αλλάξει γύρω μας αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι!».

dialexto 3

 

Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή