"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Με ελικόπτερο η τοποθέτηση πλέγματος στο σπήλαιο της Θεόπετρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε σήμερα η τοποθέτηση πλέγματος στον βράχο της Θεόπετρας για να μην υπάρξουν πτώσεις βράχων από την πετρώδη πλαγιά και το οποίο θα εξασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των επισκεπτών.

Το προστατευτικό πλέγμα τοποθετήθηκε με τη βοήθεια ελικοπτέρου. Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας μεταξύ των οποίων και ο κ. Μιχαήλ Κοντός, Αρχαιολόγος και υπεύθυνος των εργασιών στο Σπήλαιο Θεόπετρας καθώς επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Τσιάρας, Σάκης Ξάφος και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Μετεώρων Σωτήρης Παπαχρήστος.

Σε ειδική εναέρια κατασκευή με τη χρήση ελικοπτέρου για προστασία από βροχοπτώσεις και την διαμόρφωση της πρόσβασης στο Σπήλαιο θεόπετρας Καλαμπάκας, προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ένα έργο που στοχεύει αφ’ ενός στην ομαλοποίηση και τη βελτίωση της
πρόσβασης προς το Σπήλαιο και αφ’ εταίρου στην προστασία από τις βραχοπτώσεις, τόσο του μνημείου, όσο και των επισκεπτών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κατασκευαστών το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο το αργότερο και το Σπήλαιο να είναι προσιτό με όρους ασφάλειας για τους επισκέπτες.

Στη σημερινή επιχείρηση πήρε μέρος ειδικά εξοπλισμένο ελικόπτερο για τη μεταφορά των
υλικών καθώς και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για την τοποθέτηση πλέγματος στον ορεινό όγκο, ώστε να αποκλειστεί κάθε κίνδυνος από πτώση βράχων.

Μπορεί να είναι εικόνα ελικόπτερο

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που σκαρφαλώνουν

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και ελικόπτερο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης