Με ενότητα οι τρικαλινοί στον Δ. Τρικκαίων και στο εξωτερικό Reviewed by Momizat on . Η πατρίδα δεν ξεχνά τους αποδήμους και, κυρίως, οι απόδημοι Θεσσαλοί δεν ξεχνούν την Περιφέρειά μας. Μια σαφής ένδειξη της αγάπης των τρικαλινών και εν γένει τω Η πατρίδα δεν ξεχνά τους αποδήμους και, κυρίως, οι απόδημοι Θεσσαλοί δεν ξεχνούν την Περιφέρειά μας. Μια σαφής ένδειξη της αγάπης των τρικαλινών και εν γένει τω Rating: 0

Με ενότητα οι τρικαλινοί στον Δ. Τρικκαίων και στο εξωτερικό

Με ενότητα οι τρικαλινοί στον Δ. Τρικκαίων και στο εξωτερικό

Η πατρίδα δεν ξεχνά τους αποδήμους και, κυρίως, οι απόδημοι Θεσσαλοί δεν ξεχνούν την Περιφέρειά μας. Μια σαφής ένδειξη της αγάπης των τρικαλινών και εν γένει των απόδημων Θεσσαλών προς την πατρίδα, ήταν η χθεσινή επίσκεψη του νεοεκλεγέντος προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Θεσσαλών, κ. Γιώργου Βόμπρα, στον Δήμαρχο Τρικκαίων.
Η επίσκεψη του τρικαλινού προέδρου στον Δήμαρχο, εκτός από τη συναισθηματική και συμβολική απήχηση, είχε και ουσιαστικό περιεχόμενο. Οι δυο τους, συζήτησαν όσα αφορούν στο συνέδριο των απόδημων Θεσσαλών, αλλά τα θέματα που εκτενώς αναλύθηκαν, σχετίζονταν και με την τρικαλινή κοινότητα των χωρών του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, τέθηκαν επί τάπητος διάφορα ζητήματα που αφορούν τους τρικαλινούς του εξωτερικού, αναλόγως των χωρών στις οποίες έχουν ξενιτευτεί. Ειδικά, όμως, για την οικονομική δραστηριότητα, η οποία αφορά τους πάντες, συζητήθηκε το ενδεχόμενο, να υπάρξει προώθηση των προϊόντων τρικαλινών επιχειρήσεων στο εξωτερικό και δη στη Γερμανία. Η εκεί κοινότητα, που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, με έμφαση στον τομέα της εστίασης, εκτός από τη διατήρηση των παραδόσεων του τόπου μας, μπορεί να γίνει ο φορέας μιας νέας προσπάθειας αμφίδρομης ωφέλειας τω τρικαλινών, είτε ως εξαγωγέων είτε ως καταναλωτών των τοπικών μας προϊόντων.
Η συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Τρικκαίων διά του Δημάρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και σο Παγκόσμιο Συμβούλιο Θεσσαλών, έθεσε τις βάσεις, προκειμένου να χτιστεί μια σαφής σχέση εμπιστοσύνης και σύσφιγξης των σχέσεων των τρικαλινών και Θεσσαλών όπου γης.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή