"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Με επιτυχία η ημερίδα του παραρτήματος της ΕΜΕ Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Το Παράρτημα νομού Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) διοργάνωσε χθες Κυριακή μαθηματική ημερίδα με τίτλο «ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ» και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Στην εκδήλωση και στην πόλη μας ήρθαν τρεις προσκεκλημένοι που ήταν: ο Αθανάσιος Γαγάτσης, Καθηγητής, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου, που ανέπτυξε την ενδιαφέρουσα ομιλία: «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ», ο Παναγιώτης Σπύρου, Αν. Καθηγητής Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα ομιλίας: «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΦΗΓΗΣΕΩΝ! Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ» και ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, Δρ. Μαθηματικός, Συγγραφέας, Ιδρυτικό μέλος της “Ομάδας Θαλής + Φίλοι”, αναπτύσσοντας την ομιλία: «ΚΥΚΛΟΥ ΜΕΤΡΗΣΙΣ – ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ». Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης συζήτησε και ενημέρωσε το κοινό για τον τρόπο λειτουργίας των λεσχών ανάγνωσης.

Στην αρχή της εκδήλωσης έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ Στέλιος Αμπράζης καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους και το ακροατήριο. Ανέφερε: «Είναι η τέταρτη μαθηματική ημερίδα, με τρείς εξαίρετους καλεσμένους την κάθε φορά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έχουμε περάσει στην τρίτη δεκαετία της λειτουργίας και των δράσεων που αναπτύσσουμε με αποδέκτες τους Μαθηματικούς και εκπαιδευτικούς της περιοχής, τους μαθητές και κατ’ επέκταση – μέσω των οικογενειών τους – σε όλη την τοπική κοινωνία. Μερικοί από τους σκοπούς και τις επιδιώξεις μας είναι: α) η αναβάθμιση της Παιδείας και ιδιαίτερα της Μαθηματικής Παιδείας, β) η ουσιαστική και συνεχής βελτίωση της Εκπαίδευσης, γ) η προσέγγιση του Έλληνα Μαθηματικού και η ενημέρωσή του και δ) η ανάπτυξη και η συντήρηση της επιστημονικής ακεραιότητας των μελών μας. Μ’ αυτό το περίγραμμα και προς την επίτευξη των προαναφερόμενων στόχων, διοργανώνουμε τη σημερινή μας ημερίδα».

Την ημερίδα παρακολούθησαν 150 μαθηματικοί κυρίως και εκπαιδευτικοί. Ακόμη, προσήλθαν και συμμετείχαν μαθηματικοί από τη Λάρισα, τη Μαγνησία και την Καρδίτσα.

Ως χορηγός, στήριξε την ημερίδα, η τρικαλινή εταιρεία «Αλιάγας Α.Ε.»

 

+Σ+_+-+_+υ_Δ+¦+¬_Γ +Υ+-+¦+υ_Ε_Δ+__Γ +Σ+_+-+_+υ_Δ+¦+¬_Γ +Υ+-+¦+υ_Ε_Δ+__Γ b +ν+__Ξ+¦_Β+¬_Γ +ε+¦_Θ+-+_+¬+ψ+++__Γ +μ_Ε+φ+¬+¦+¬_Γ +Σ+-_Α_Β+υ+_+__Γ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης