Με επιτυχία το 3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Επιτυχία είχε και φέτος το αντιρατσιστικό φεστιβάλ των Τρικάλων. Τρίτο κατά σειρά, άργησε να πραγματοποιηθεί, λόγω εκλογών και μουντιάλ. Τελικά, οι ημερομηνίες Επιτυχία είχε και φέτος το αντιρατσιστικό φεστιβάλ των Τρικάλων. Τρίτο κατά σειρά, άργησε να πραγματοποιηθεί, λόγω εκλογών και μουντιάλ. Τελικά, οι ημερομηνίες Rating: 0

Με επιτυχία το 3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

Με επιτυχία το 3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

Επιτυχία είχε και φέτος το αντιρατσιστικό φεστιβάλ των Τρικάλων. Τρίτο κατά σειρά, άργησε να πραγματοποιηθεί, λόγω εκλογών και μουντιάλ. Τελικά, οι ημερομηνίες ευνόησαν και η απόφαση που ελήφθη, καθαρά πολιτική, ήταν για την πραγματοποίησή του την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Ιουλίου.

Στο πάρκο Ματσόπουλου και φέτος, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, συζητήσεις, εκδηλώσεις για τον ρατσισμό, τις μειονότητες, το μεταναστευτικό και πολλά ζητήματα από την κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα. Το φεστιβάλ είχε επιτυχία και αξιοπρεπή διοργάνωση, αφήνοντας πολύ καλές, γενικά, εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους.
Η φετινή πρωτοτυπία ήταν το «άνοιγμα» σε κοινωνικές ομάδες που δεν βρίσκουν βήμα έκφρασης: από τους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό συνανθρώπους μας, μέχρι τα «απλά» (αλλά διόλου δεδομένα) ζητήματα για την αναπηρία.
Ενδιαφέρον είχε το πρόγραμμα για τα παιδιά, με συζήτηση και παιδότοπο, οι πολλών ειδών συναυλίες (από πανκ μέχρι κλασική μουσική, από το υπέροχο συγκρότημα μουσικής δωματίου, του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων και κλαρίνα), αλλά, σημαντική η εμβληματική συναυλία του Καρδιτσιώτη Διονύση Τσακνή. Μια συναυλία που έδειξε ξανά, τι σημαίνει μουσική με πολιτικό στίχο.
Φυσικά, δεν έλειψε το βιβλιοπωλείο, ούτε οι εκθέσεις υλικών από το «Ένα καράβι για τη Γάζα», την «Πρωτοβουλία ενάντια στα μεταλλαγμένα», τον Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου, κόμματα και οργανώσεις, περίπτερα κομμάτων

Η δε κουζίνα, τιμήθηκε δεόντως, αφού είχε και μερικά όντως πολύ νόστιμα εδέσματα από το μακρινό Πακιστάν, που εξαφανίζονταν σε ελάχιστα λεπτά.

antirats_festival2 antirats_festival3 antirats_festival4 antirats_festival5 antirats_festival7 antirats_festival8 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή